Palm με λειτουργικό σύστημα Android 8.1 Oreo

Μία συσκευή Palm, το μοντέλο PVG100, έλαβε πιστοποίηση από την αρμόδια ομοσπονδιακή Αρχή των ΗΠΑ (FCC) και την Wi-Fi Alliance με τους αναλυτές να θεωρούν ότι σύντομα η συσκευή θα λανσαριστεί και εμπορικά. Ήδη από τον περασμένο Μάρτιο δημοσιεύματα ήθελαν την Verizon να φέρνει αποκλειστικά στο δίκτυό της μία συσκευή Palm, κάποια στιγμή κατά τη διάρκεια του δευτέρου εξαμήνου του 2018. Το «παράδοξο» στην όλη ιστορία είναι το γεγονός ότι το brand Palm πλέον διαχειρίζεται μία κινεζική εταιρεία, η TCL Communication, ενώ πολλές κινεζικές εταιρείες συναντούν δυσκολίες στο να δραστηριοποιηθούν εμπορικά εντός των ΗΠΑ. 
Η Palm ξεκίνησε την πορεία της σαν αυτόνομη εταιρεία, καταγράφοντας μια ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία κατασκευάζοντας συσκευές PDA (Personal Digital Assistant) και λίγο αργότερα smartphones με τα φυσικά QWERTY πληκτρολόγια να αποτελούν το σήμα κατατεθέν της εταιρείας. Το 2010 η Palm πέρασε στην κυριότητα της HP, η οποία τελικά απέσυρε το brand ένα χρόνο αργότερα. Το 2014 η κινεζική TCL αγόρασε το brand από την HP και ενώ κατείχε ήδη και το brand της Alcatel. 
Αξίζει να σημειωθεί ότι η TCL έχει εμπλοκή και στην παραγωγή των νέων BlackBerry με λειτουργικό σύστημα Android. Επιπρόσθετα, το λογισμικό WebOS της Palm κατέληξε από την HP στην LG Electronics αποτελώντας το λειτουργικό σύστημα των «έξυπνων» τηλεοράσεων της κορεατικής εταιρείας. Δεν έγιναν γνωστά περισσότερα στοιχεία για το Palm PVG100 που έλαβε πιστοποιήσεις από τις FCC και Wi-Fi Alliance εκτός από το γεγονός ότι η σχετική αίτηση υποβλήθηκε από το Palm Ventures Group. Η συσκευή θα διαθέτει λειτουργικό σύστημα Android 8.1 Oreo και θα υποστηρίζει Wi-Fi 2.4GHz και quad-band LTE.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment