Apple Glasses: Έρχονται το 2020 με AR τεχνολογία

Ο Ming Chi-Kuo δεν εργάζεται πλέον για την KGI Securities, αλλά εξακολουθεί να παρακολουθεί την Apple. Σε μια σημείωση προς τους πελάτες του στη νέα του επιχείρηση, ο Kuo λέει ότι τα Apple Glasses με δυνατότητες AR (Επαυξημένη Πραγματικότητα) θα κυκλοφορήσουν το 2020. Αυτή η πρόβλεψη έρχεται στην ίδια γραμμή με την αρχική πρόβλεψη του αναλυτή της Loup Ventures, Gene Munster, ο οποίος δήλωσε πέρυσι ότι τα έξυπνα γυαλιά της Apple θα κυκλοφορήσουν το 2020. Μια πιο πρόσφατη πρόβλεψη του Munster όμως τοποθετεί την κυκλοφορία της συσκευής για τον Δεκέμβριο του 2021, ενώ αναμένει ότι θα φέρει μεγαλύτερη επανάσταση από το iPhone.
Ο Kuo αναφέρθηκε σε αυτή τη πρόβλεψή του, λέγοντας στους πελάτες του για τα μελλοντικά προϊόντα και γεγονότα που πιστεύει ότι θα αποτελέσουν τα «εργαλεία» για να φτάσει η αξία της Apple στο επόμενο τρισεκατομμύριο δολάρια. Στις 2 Αυγούστου, η Apple έγινε η πρώτη εισηγμένη στο χρηματιστήριο αμερικανική εταιρεία που εκτιμήθηκε με ένα τρισεκατομμύριο δολάρια. Ο Kuo βλέπει ότι η συνεχιζόμενη αύξηση της δύναμης των υπηρεσιών, η ανάπτυξη των προαναφερθέντων Apple Glasses και η κυκλοφορία ενός Apple Car, θα οδηγήσει στο δρόμο προς μια εκτίμηση στα δύο τρισεκατομμύρια δολάρια. Ο Kuo λέει ότι η αυτοκινητοβιομηχανία βρίσκεται σε τέτοιο σημείο όπου η Apple μπορεί να φέρει μεγάλη αλλαγή στη βιομηχανία, παρόμοια με αυτή που επέφερε το iPhone στον τομέα των smartphone το 2007. Ο αναλυτής προβλέπει ότι το Apple Car θα αρχίσει να κυκλοφορεί στους δρόμους το 2023 με 2025.
Όσον αφορά τα γυαλιά AR, γνωρίζουμε ότι ο CEO της Apple Tim Cook έχει μεγάλες ελπίδες για την τεχνολογία αυτή. Πέρυσι έγινε μια αναφορά στο ότι τα Apple Glasses θα χρησιμοποιήσουν ένα νέο λειτουργικό σύστημα που θα ονομάζεται rOS για επαυξημένη πραγματικότητα και ότι το προϊόν θα φέρει αριθμό μοντέλου T288. Ένα στέλεχος της εταιρείας Quanta, που παράγει το Apple Watch, δήλωσε ότι μια συσκευή όπως τα Apple Glasses θα μπορούσε να είναι διαθέσιμη στην αγορά ακόμη κι από το 2019. Ωστόσο, ο Cook δήλωσε πέρυσι ότι η τεχνολογία που απαιτείται για το προϊόν δεν είναι αρκετά ώριμη και ότι οι καταναλωτές δεν θα είναι ικανοποιημένοι με τη συσκευή αν χρησιμοποιούσε την τρέχουσα διαθέσιμη τεχνολογία.
Ο Munster προβλέπει ακόμη ότι η Apple θα πουλήσει δέκα εκατομμύρια Apple Glasses το πρώτο έτος της διαθεσιμότητάς τους. Με τιμή γύρω στα 1.300 δολάρια, βλέπει ότι το προϊόν θα φτάσει σε έσοδα τα 13 δις δολάρια κατά τους πρώτους 12 μήνες.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment