Android Pie (Go Edition): ακόμα πιο «σβέλτο», με ταχύτατο boot time!

Η Google παρουσίασε επίσημα την έκδοση Android 9.0 Pie στις αρχές του μήνα, με πληθώρα από νέες λειτουργίες και δυνατότητες. Σήμερα ανακοίνωσε την έκδοση Android Pie (Go Edition), με σημαντικές βελτιώσεις που σίγουρα θα λατρέψουν όσοι ψάχνουν για εξαιρετικά budget προτάσεις στην αγορά, αλλά θέλουν συνάμα αρκετά καλές επιδόσεις.
Android Pie
Σύμφωνα με την ανακοίνωση της Google, το νέο λειτουργικό είναι κατά 500ΜΒ μικρότερο σε μέγεθος, έχει ακόμα πιο σύντομο boot time ενώ διαθέτει πλέον μενού (dashboard) για τον έλεγχο των διεργασιών και την κατανάλωση δεδομένων.
Τα κινητά με Android Oreo (Go Edition) και τα επόμενα με Pie θα έχουν προεγκατεστημένες εφαρμογές όπως Maps Go, YouTube Go, Gmail Go κ.α. που μπορούν να λειτουργήσουν offline και προσφέρουν τα βασικά και μόνο στον χρήστη. 
Το Youtube Go για παράδειγμα καταναλώνει ακόμα λιγότερα δεδομένα, δεν αναπαράγει Full HD και 4Κ βίντεο, ενώ μπορεί να αποθηκεύσει αρχεία για να τα απολαύσετε offline. Η εφαρμογή Maps Go επίσης διαθέτει νέα λειτουργία step-by-step πλοήγηση ακόμα και σε περιβάλλοντα με κακή λήψη ή ασταθή σύνδεση. Η εφαρμογή Phone διαθέτει πλέον αναγνώριση καλούντος, ενώ εφοδιάζεται με anti-spam λειτουργία.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment