Ο νέος αισθητήρας CMOS για smartphones με 48 ενεργά megapixels

Η Sony ανακοίνωσε επίσημα τον νέο αισθητήρα IMX586 CMOS για smartphones, ο οποίος είναι ο πρώτος στον κόσμο με pixels μεγέθους μόλις 0.8μm έτσι ώστε να συγκεντρώνει 48 ενεργά megapixels σε τόσο μικρή κλίμακα για υψηλή απόδοση συγκρίσιμη με αυτήν μιας κάμερας DSLR. Hεταιρεία αναφέρει ότι κατάφερε να ενσωματώσει την τεχνολογία ελέγχου της έκθεσης (exposure) και τον επεξεργαστή σήματος απευθείας στον αισθητήρα, με αποτέλεσμα να προσφέρει 4 φορές υψηλότερο δυναμικό εύρος σε πραγματικό χρόνο, σε σύγκριση με τους υπόλοιπους mobile αισθητήρες.
Επιπλέον, ο αισθητήρας Sony IMX586 διαθέτει διάταξη χρωματικού φίλτρου Quad Bayer (2×2 pixels ίδιου χρώματος) που προσφέρει υψηλότερη ευαισθησία στις λήψεις, ενώ κατά τη διάρκεια λήψεων σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού προστίθεται το σήμα των τεσσάρων pixels έτσι ώστε να αυξάνεται το επίπεδο ευαισθησίας στο ισοδύναμο 12 megapixels για υψηλότερη φωτεινότητα και σημαντική μείωση των παραμορφώσεων.
Ο νέος mobile αισθητήρας Sony IMX586 CMOS θα κυκλοφορήσει το Σεπτέμβριο, επομένως, ίσως τον δούμε στο Sony Xperia XZ3 στην IFA Berlin 2018.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment