Πρώτη επαφή με τα Microsoft Lumia 950 και Lumia 950XL

Τα νέα smartphones της Microsoft τα οποία είναι και τα πρώτα που ενσωματώνουν τα Windows 10 Mobile, τη νέα έκδοση της Mobile πλατφόρμας της Microsoft, βρίσκονται ήδη στην ελληνική αγορά,
Ο λόγος για τα Lumia 950 και Lumia 950 XL τα οποία μπορέσαμε να δούμε από κοντά . Όπως φανερώνει και η ονομασία τους, το XL μοντέλο είναι το μεγαλύτερο από τα δύο σε ότι αφορά τις διαστάσεις της οθόνης, η οποία βρίσκεται στις 5.7 ίντσες έναντι 5.2 ιντσών του «απλού» μοντέλου, του Lumia 950. Με πανέμορφα χρώματα, αποτέλεσμα της τεχνολογίας AMOLED που συνοδεύει και αυτές τις Lumia ναυαρχίδες, για πρώτη φορά βλέπουμε υποστήριξη ανάλυσης WQHD (1440x2560), μια ανάλυση η οποία υποστηρίζεται πλήρως πλέον από την πλατφόρμα των Windows 10 Mobile.


Εντύπωση μας προκάλεσε το γεγονός ότι οι διαστάσεις του XL μοντέλου παραμένουν σε ικανοποιητικά επίπεδα (151.9 x 78.4 x 8.1χιλ) χωρίς να είναι πολύ δύσκολο στο κράτημα με το ένα χέρι ενώ αναμενόμενα το Lumia 950 είναι πολύ πιο άνετο. Για μια ακόμη φορά, η Microsoft προτιμά τη χρήση πολυκαρβονικού πλαστικού ως κύριο υλικό για την κατασκευή και των δύο μοντέλων, δίνοντας μια πολύ όμορφη αίσθηση κατά το κράτημα. Ενδεικτικό είναι το ασημένιο λογότυπο των Windows στο πίσω μέρος και των δύο συσκευών στο οποίο όμως είναι εύκολο να μείνουν τυχόν δαχτυλιές στην επιφάνεια του.

Δημοσιευμένη Εικόνα

Lumia 950 Lumia 950Lumia 950 XL
Στο τεχνικό κομμάτι, η κύρια διαφορά βρίσκεται στο chipset όπου το Lumia 950 XL βασίζεται στο γνωστό Snapdragon 810 της Qualcomm με οκταπύρηνο επεξεργαστή, ενώ για το Lumia 950 η Microsoft έχει επιλέξει και πάλι μια λύση της Qualcomm, το Snapdragon 808 με εξαπύρηνο επεξεργαστή. Και τα δύο μοντέλα διαθέτουν 3GB μνήμη, 32GB αποθηκευτικό χώρο ο οποίος επεκτείνεται μέσω microSD θύρας που εμφανίζεται μόλις αφαιρέσουμε το πίσω καπάκι.

Εκεί θα δούμε και την πάντα ευπρόσδεκτη δυνατότητα αλλαγής μπαταρίας. Δε περιμένουμε εκπλήξεις στον τομέα της αυτονομίας, κρίνοντας από τη μπαταρία των 3.340mAh που βρίσκουμε στο Lumia 950XL και αυτή των 3.000mAh στο Lumia 950.

Με την πλατφόρμα των Windows 10 Mobile να αποτελεί ένα από τα δυνατά χαρτιά των νέων Lumia, φέρνοντας σημαντικές αλλαγές από την προηγούμενη έκδοση, η κύρια κάμερα είναι και σ' αυτές τις Lumia ναυαρχίδες ένας από τους σημαντικότερους λόγους αγοράς. Όπως αναφέρει η Microsoft, η κάμερα των 20MP που βρίσκουμε και στα δύο Lumia είναι η καλύτερη που έχει υπάρξει ποτέ σε Lumia μοντέλα αλλά και μια από τις καλύτερες σε smartphones. Είναι ικανή για εγγραφή βίντεο σε 4K ανάλυση ενώ στο εμπρόσθιο μέρος υπάρχει δεύτερη κάμερα με 5MP ανάλυση και δυνατότητα εγγραφής βίντεο σε Full HD video.
Δημοσιευμένη Εικόνα

Lumia 950 Lumia 950
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment