Coolpad Modena Review

Coolpad πρόκειται για μία αναγνωρισμένη κινεζική εταιρεία που ξεκίνησε όμως σχετικά πρόσφατα να κάνει τα πρώτα της βήματα στην ευρωπαϊκή αγορά. Φυσικά αυτό δε σημαίνει ότι η Coolpad δεν έχει αφήσει τη δική της σφραγίδα στον κόσμο της κινητής τηλεφωνίας και ειδικότερα στην ξεχωριστή αγορά της Κίνας, όπου το τελευταίο χρονικό διάστημα έχει κάνει ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία της. Τα smartphones της Coolpad φέρουν μία σειρά από ποιοτικά χαρακτηριστικά που απευθύνονται στους μέσους χρήστες, οι οποίοι παραδοσιακά αναζητούν μία ποιοτική και ανθεκτική συσκευή που θα τους δώσει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσουν τα πρώτα ταξίδια τους στον κόσμο της mobile τεχνολογίας…
Εξωτερικές εντυπώσεις...
Αντικρίζοντας για πρώτη φορά το Modena μπορούμε πολύ εύκολα να καταλάβουμε ότι πρόκειται για μία άκρως ποιοτική συσκευή. Το υλικό που κυριαρχεί είναι το πλαστικό, το οποίο όμως διακρίνεται για την εξαιρετικά ανθεκτική φύση του, ενώ το μεταλλικό περίβλημα που αγκαλιάζει περιμετρικά το σώμα του κινητού αποτελεί δείγμα της premium διάστασης που θέλησε να χαρίσει η Coolpad στο Modena. Οι διαστάσεις της πρότασης της Coolpad είναι στα153x77,5x8,6mm με βάρος στα 158 γραμμάρια και αυτό που το καθιστά ξεχωριστό είναι ότι προσφέρει άνεση και ευχρηστία στον χρήστη του, ακόμη και με το ένα χέρι! Οι λείες επιφάνειες παρέχουν μία εξαιρετική αίσθηση στο χέρι και σε γενικές γραμμές, διαπιστώσαμε ότι το Modena έχει πολύ καλό κράτημα.
Όσον αφορά την τοποθέτηση των πλήκτρων ελέγχου της συσκευής, το Coolpad Modena έχει τοποθετημένο το power/lock button στην δεξιά πλευρά, ενώ στο αριστερό τμήμα του βρίσκουμε τα volume rockers που βοηθούν στην αυξομείωση της έντασης. Επιπλέον, στην πάνω πλευρά βρίσκεται το audio input jack (3.5mm) για το hands-free και στο κάτω μέρος υπάρχει η MicroUSB για τη φόρτιση και τη μεταφορά δεδομένων.
Αφαιρώντας το back plate του Modena, βρίσκουμε στο πίσω εσωτερικό τμήμα δύο SIM slots(dual-SIM), την μπαταρία (η οποία διαθέτει χωρητικότητα στα 2.500mAh), ενώ κάτω δεξιά μπορούμε να διακρίνουμε την πάντοτε χρήσιμη (και «σωτήρια) σε αρκετές περιπτώσεις microSD slot (το Modena δέχεται SD κάρτες με χωρητικότητα έως τα 32GB). Τέλος, ακριβώς κάτω από την μπαταρία βρίσκεται το ηχείο της συσκευής, το οποιο προσφέρει μπόλικη ένταση και crystal-clear ποιότητα ήχου.
Σε γενικές γραμμές, σχολιάζοντας την εξωτερική εμφάνιση του Coolpad Modena μπορούμε εύκολα να διαπιστώσουμε ότι διακρίνεται για το όμορφο και sleek design, δουλεύοντας σε μία κατεύθυνση που προωθεί την λειτουργικότητα και την ευκολία χειρισμού.
Ιδανικό για καθημερινά tasks!
Προχωρώντας στην ανάλυση των υπολοίπων τεχνικών χαρακτηριστικών του Coolpad Modena (οθόνη και chipset) παρατηρήσαμε ότι η κινεζική εταιρεία εστίασε την προσοχή της σε ένα configuration το οποίο είναι δημιουργήμένο με τέτοιο τρόπο ώστε να καλύπτει τις ανάγκες τουμέσου χρήστη. Ειδικότερα, η πρόταση της Coolpad προσφέρει ένα αρκετά ικανοποιητικό IPS display στις 5.5 ίντσες τεχνολογίας qHD (ανάλυση στα 960x540 pixels). Η οθόνη του Modena μπορεί να μην διεκδικεί τον τίτλο του καλύτερου display στον κόσμο της κινητής τηλεφωνίας, παρόλα αυτά είναι βέβαιο ότι θα σας καλύψει και με το παραπάνω, καθώς τόσο η ευκρίνεια, όσο και τα χρώματα και τα επίπεδα φωτεινότητας που προσφέρει είναι άκρως ικανοποιητικά.
Ρίχνοντας μία ματιά στον «εσωτερικό κόσμο» της πρότασης της Coolpad, εδώ βλέπουμε ότι έχει προτιμηθεί ένα 64-bit Qualcomm Snapdragon 410 chipset, το οποίο φέρει τετραπύρηνη CPU που ο πυρήνας ρολογιού της τρέχει στα 1.2GHz, ενώ επιπλέον διαθέτει 1GB μνήμης RAM. Παίζοντας μαζί του διαπιστώσαμε ότι ανταποκρίνεται άψογα στα καθημερινά tasks που σχετίζονται με την επικοινωνία, την πλοήγηση στο Internet και τις mobile βόλτες στα social media. Το Modena είναι κατασκευασμένο για να προσφέρει τη μέγιστη απόκριση στις καθημερινές ανάγκες του χρήστη και δεν είναι η συσκευή που θα την δείτε να πρωταγωνιστεί στα benchmarking utilities. Πάντως, παρόλο που το Modena δεν είναι το πιο ισχυρό σε tech specs κινητό που υπάρχει, η αλήθεια είναι ότι θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment