0 Alcatel Go Play Hands-On Review

Η Alcatel βρίσκεται σε μία φάση που δοκιμάζει συνεχώς νέα προϊόντα, εμμένοντας σε μία λογική που προωθεί περισσότερο τα πιο οικονομικά value for money smartphones/tablets, τα οποία έχουν δημιουργηθεί κυρίως για να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του μέσου καταναλωτή. Η γκάμα των συσκευών που προσφέρει η γνωστή εταιρεία είναι αρκετά μεγάλη και το θετικό στοιχείο είναι ότι ακόμη και οι top συσκευές της (όπως για παράδειγμα το Idol 3 5.5), δεν υπερβαίνουν το ψυχολογικό όριο των 300 ευρώ. Το Go Play είναι μία πιο ξεχωριστή συσκευή που εντάσσεται στην προσπάθεια της Alcatel να παρουσιάσει κάτι το διαφορετικό από τα συνηθισμένα, καθώς το συγκεκριμένο μοντέλο απευθύνεται στους λάτρεις των ανθεκτικών κινητών και του πιο "περιπετειώδους" τρόπου ζωής, που δίνουν όμως ιδιαίτερη βαρύτητα στην εξωτερική εμφάνιση ενός smartphone. Το Go Play απευθύνεται σε ένα πιο νεανικό κοινό και είναι εμπνευσμένο από αντίστοιχες προτάσεις που έχουμε δει στο παρελθόν από τη Sony (με το Aqua ως το πιο αντιπροσωπευτικό δείγμα).
Alcatel Go Play (7)
Στιβαρό και ανθεκτικό (όπως πρέπει...)!
Το Alcatel Go Play είναι ένα smartphone που σχεδιάστηκε για να μπορεί να αντέξει στις διάφορες κακοτυχίες, καλύπτοντας έτσι τους πιο... απρόσεκτους. Με μία πρώτη γρήγορη ματιά καθίσταται σαφές ότι η πρόταση της Alcatel δεν ανήκει στην "ειδική κατηγορία" των rugged smartphones, όπως για παράδειγμα τα CAT που μπορεί να επιβιώσουν ακόμη και εάν "συναντηθούν" με τις ερπύστριες ενός tank, ωστόσο το Go Play είναι κατάλληλα σχεδιασμένο για να αντέχει στις κακουχίες και στις πιο "σαδιστικές" τάσεις των χρηστών που ακολουθούν έναν πιο extreme τρόπο ζωής. Οι διαστάσεις του είναι στα 143.3x73.3x9.2mm και σε συνδυασμό με το φυσιολογικό βάρος του (151 γραμμάρια), αναμφίβολα προσφέρει μία άκρως ξεκούραστη και εργονομική εμπειρία χειρισμού στο χρήστη.
Στιβαρό και ανθεκτικό, με ποιοτική unibody κατασκευή που αποτελείται από ισχυρό πλαστικό, το Go Play ουσιαστικά παντρεύει την αντοχή με την νεανική και trendy εμφάνιση. Το γεγονός άλλωστε ότι έρχεται σε 8 διαφορετικούς χρωματικούς συνδυασμούς (που περιλαμβάνουν από τολμηρά έως πιο κλασικά σχέδια) αποδεικνύει ότι η πρόταση της Alcatel εστιάζει στο νεανικό κοινό που αγαπάει την περιπέτεια.

Όπως γίνεται εύκολα κατανοητό, φέροντας την πιστοποίηση IP67 (που σημαίνει ότι μπορεί να τα βγάλει πέρα απέναντι στη σκόνη και στις πτώσεις, αλλά και να "βουτηχτεί" στο νερό σε βάθος μέχρι 1 μέτρο και για 30 λεπτών), το design του είναι κατάλληλα προσαρμοσμένο για να ικανοποιεί την ανάγκη για περισσότερη αντοχή. Για αυτό και δεν υπάρχει τίποτα εκτεθειμένο(όλα τα μέρη του προστατεύονται από ειδικά πλαστικά, τα οποία δεν επιτρέπουν στο νερό να εισχωρήσει στο εσωτερικό του), ενώ εξυπακούεται ότι δεν διαθέτει αποσπώμενη μπαταρία. Ειδικότερα,  στην δεξιά πλευρά "κατοικούν" τα volume rockers και το power/lock button, ενώ στην αριστερή υπάρχει η MicroSD και η SIM slot, ενώ στο κάτω μέρος έχουμε την υποδοχή για την microUSB και στο επάνω τμήμα το κλασικό audio input jack.
Σε γενικές γραμμές, αυτό που διαπιστώσαμε είναι ότι το Go Play σε ότι έχει να κάνει με την εξωτερική του εμφάνιση, είναι ότι συνδυάζει υψηλή αντοχή στο design με όμορφεςσχεδιαστικές γραμμές που το καθιστούν ιδιαίτερα ελκυστικό στο μάτι.
Low-end, αλλά με... στυλ!
Εστιάζοντας στα της οθόνης του Alcatel Go Play, το 5ίντσο display του προσφέρει ανάλυση στα720p (720x1280 pixels) με πυκνότητα στα pixels που αγγίζει τα 294ppi. Ζωντανά και ζεστά χρώματα, καλή απόκριση και ικανοποιητικά επίπεδα φωτεινότητας συνθέτουν την απόδοση της οθόνης του Go Play, που ναι μεν δεν θα σας αφήσει με το στόμα ανοικτό (όπως για παράδειγμα τα Super AMOLED displays), παρόλα αυτά θα διαπιστώσετε ότι την δουλειά της την κάνει και με το παραπάνω.
Άλλωστε, η πρόταση της Alcatel "παίζει" στη low-end κατηγορία, πράγμα που σημαίνει ότι κάποια στοιχεία της συσκευής θα πρέπει να "θυσιαστούν" για να κρατηθεί σε χαμηλά επίπεδα η τιμή της. Ως low-end θα μπορούσαν να χαρακτηριστούν και τα tech specs της, καθώς στην καρδιά του βρίσκεται ένα Snapdragon 410 chipset, το οποίο προσφέρει τετραπύρηνη CPU Cortex-A53 με ταχύτητα ρολογιού στα 1.2GHz, Adreno 306 GPU και 1GB μνήμης RAM. Με τα παραπάνω specs είναι εμφανές ότι το Go Play δεν πρόκειται για ένα μικρό τεχνολογικό  "θαύμα", παρόλα αυτά για καθημερινές λειτουργίες που αφορούν στην πλοήγηση στο Internet, αξιοποίηση ορισμένων basic εφαρμογών, "βόλτες" στα social media και αναπαραγωγή μουσικών αρχείων, η πρόταση της Alcatel σε καμία περίπτωση δεν υστέρει. Εννοείται βέβαια πως δεν είναι για να το φτάσετε στα όρια του εγκαθιστώντας απαιτητικές εφαρμογές και ταράζοντας το στο multitasking! Ωστόσο με ικανοποίηση διαπιστώσαμε ότι μπορεί να ανταποκριθεί στις απλές "καθημερινές" mobile ανάγκες του εκάστοτε χρήστη (φτάνει μόνο να μην ανήκει στους φανατικούς λάτρεις των high-end smartphones).
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment