8 λόγοι για να πάρεις το καθαρόαιμο Google τηλέφωνο


Το LG Nexus 4 είναι το κινητό της Google σε συνεργασία με την LG. Δεν είναι απλά ένα τηλέφωνο, είναι ο οδηγός της Google για το πως πρέπει να είναι σήμερα τα κινητά με Android 4.2.Πρόκειται για μια εξαιρετική συσκευή με εντυπωσιακή εμφάνιση και την τελευταία έκδοση του λειτουργικού συστήματος. Το έχουμε συγκρίνει με τα άλλα κινητά στα καλύτερα smartphone της αγοράς.
8 λόγοι για να το πάρεις
Εντυπωσιακή εμφάνιση από γυαλί
Το γυαλί στο μπροστινό τμήμα αλλά και το πίσω δίνει μια ξεχωριστή αίσθηση στη συσκευή. Δεν είναι πλαστικό, είναι γυαλί και είναι όμορφο. Και λίγο εύθραυστο βέβαια αλλά επειδή είναι Gorilla Glass αντέχει λίγο περισσότερο. Μάλιστα το πίσω μέρος έχει ορισμένα γυαλιστερά στοιχεία που το κάνουν πραγματικά εντυπωσιακό. Είναι σαν να βλέπεις τον ουρανό.
lg-nexus4 (1)
Φοβερή οθόνη
Η οθόνη του είναι 4.7 ίντσες με 318 πίξελ ανά ίντσα, δηλαδή μεγάλο μέγεθος και εξαιρετική ποιότητα. Η τεχνολογία True HD-IPS και η LCD οθόνη με ανάλυση 768 x 1280 έχουν εντυπωσιακά αποτελέσματα. Βέβαια αν το βγάλεις στον ήλιο, θα δυσκολευτείς λίγο να δεις την οθόνη αλλά αυτό είναι χαρακτηριστικό όλων των προηγμένων οθονών.
Λειτουργικό σύστημα
Λίγα κινητά σήμερα έχουν την τελευταία έκδοση του Android 4.2 και το Nexus 4 είναι ένα από αυτά. Το Android είναι “καθαρό”, χωρίς παραμετροποιήσεις που το βαραίνουν. Αυτό έχει τα καλά και τα κακά. Τα καλά είναι ότι τρέχει γρήγορα και χωρίς προβλήματα και κάθε αναβάθμιση της Google θα έρχεται απευθείας στο κινητό γρήγορα και άμεσα. Το κακό είναι ότι η παραμετροποίηση καμιά φορά μας βοηθάει να κάνουμε τα πράγματα πιο γρήγορα.
lg-nexus4 (2)
Η κάμερα
Η κάμερα είναι 8MP και είναι εντυπωσιακή, τόσο σε φωτογραφίες όσο και σε βίντεο. Επιπλέον μπορείς να βγάλεις φωτογραφίες και βίντεο ταυτόχρονα. Όσο τραβάς βίντεο, πατάς πάνω στην οθόνη και βγαίνουν ταυτόχρονα φωτογραφίες. Πολύ βολικό. Αφάνταστα. Επίσης έχει LED flash και γρήγορο μενού για να κάνεις διάφορες επιλογές. Η λειτουργία 360 και πανόραμα δεν μας ενθουσίασαν ποτέ. Αλλά η κάμερα πραγματικά αξίζει.
lg-nexus4 (3)
Οι επιδόσεις
Με τετραπύρηνο επεξεργαστή και 2GB μνήμη RAM, οι επιδόσεις είναι εξαιρετικές. Θα το δεις στα παιχνίδια, στο ίντερνετ, σε όλες τις λειτουργίες του τηλεφώνου. Δεν κολλάει, δεν μασάει. Το τηλέφωνο αγγίζει την κορυφή.
Ο τηλεφωνικός κατάλογος
Το Android 4.2 είναι πολύ καλό στη διαχείριση των επαφών. Μπορείς να βρεις αυτόν που ψάχνεις γρήγορα και εύκολα. Έχει γίνει αναδιοργάνωση στις επαγές, οι αγαπημένες μπαίνουν στην κορυφή, μετά οι συχνότερες, μετά η λίστα. Γενικά το Nexus 4 είναι ένα σωστό τηλέφωνο.
lg-nexus4 (4)
Άπειρες εφαρμογές
Το Google Play έχει πραγματικά τα πάντα. Επιπλέον το κινητό έχει χάρτες Google Maps, MP3 player, ημερολόγιο και ότι άλλο σκεφτείς.
Η τιμή
Σύμφωνα με το συγκριτικό μας πίνακα, η τιμή του είναι πολύ καλή σε σύγκριση με τα χαρακτηριστικά του. Αυτός είναι λόγος αγοράς.
3 πράγματα που μας χάλασαν
- Το πληκτρολόγιο που δεν υποστηρίζει τους σωστούς χαρακτήρες για τα SMS. Έτσι πρέπει είτε να γράφεις μικρότερα SMS, είτε να κατεβάσεις ένα άλλο πληκτρολόγιο. Έχουμε δώσει λύση εδώ.
lg-nexus4 (5)
- Ο ήχος του κουδουνιού είναι αρκετά χαμηλός. Ίσως φταίνε τα ringtones, ίσως όντως υπάρχει κάποιο θέμα. Έχουμε συνεχώς το τηλέφωνο στο τέρμα και δεν το ακούμε σε θορυβώδες περιβάλλον. Ίσως πάλι φταίνε τα γεράματα.
- Δεν έχει LTE. Δεν πειράζει και τόσο γιατί εδώ στην Ελλάδα έχουμε ακόμα πρόβλημα με το 3G, πόσο μάλλον με το LTE. Αλλά δεν ξέρεις ποτέ, μπορεί να δούμε καλύτερα δίκτυα LTE (4G) στο μέλλον, να μην έχουμε ένα κινητό να το υποστηρίξει;
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment