Alcatel OneTouch Pop 3 (5.5) Hands-On Review

Η Alcatel πριν από μερικούς μήνες είχε μία πάρα πολύ δυνατή παρουσία στην έκθεση IFA 2015 στο Βερολίνο. Στη γερμανική πρωτεύουσα η γνωστή εταιρεία ξεδίπλωσε μία ευρεία γκάμα συσκευών, τα οποία κυρίως στόχευαν στον μέσο καταναλωτή. Έχοντας παρουσιάσει άλλωστε το Idol 3 στις αρχές του καλοκαιριού, ένα αρκετά ενδιαφέρον σε specs και design mid-ranger, η Alcatel συνεχίζει στο ίδιο μονοπάτι των συσκευών που απευθύνονται στους πιο mainstream users (και που ως γνωστόν έχει δημιουργήσει τη δική της παράδοση), οι οποίοι δεν θέλουν μία συσκευή που να σπάει τα κοντέρ στα διάφορα benchmarking utilities, αλλά ένα "τίμιο" smartphone που να είναι ικανό να φέρει εις πέρας τα περισσότερα καθημερινά tasks. Το OneTouch Pop 3 (5.5) της Alcatel είναι ένα κινητό που έχει δημιουργηθεί για να καλύψει τις ανάγκες του "λαού" και τις εντυπώσεις που μας άφησε θα της διαβάσετε στο review που ακολουθεί...
Casual και νεανικές γραμμές...
Πιάνοντας το Pop 3 στα χέρια μας μπορούμε εύκολα να καταλάβουμε ότι είναι μία συσκευή που "γεμίζει" το χέρι του χρήστη. Σχεδιαστικά βγάζει μία αρκετά νεανική διάθεση, αν και δεν είναι η πιο κομψή συσκευή που έχετε δει ποτέ, καθώς οι διαστάσεις της ανέρχονται στα77,8x151x9,45mm (με βάρος στα 165 γραμμάρια). Παρόλα αυτά, η αίσθηση που αφήνει δεν είναι κακή, ενώ και τα πλαστικά από τα οποία αποτελείται είναι αρκετά καλής ποιότητας. Σε γενικές γραμμές, υπάρχει μία εργονομική προσέγγιση στον σχεδιασμό, αλλά η αλήθεια είναι ότι εάν περιμένετε κάποια έκπληξη στον τομέα του design, εδώ δεν θα την βρείτε. O χειρισμός ενδεχομένως να δυσκολέψει τους users με μικρότερο μέγεθος χεριού, ωστόσο το κράτημα του είναι εξαιρετικό, ενώ η πρόταση της Alcatel μας φάνηκε και ιδιαιτέρως ανθεκτική.

Όσον αφορά την τοποθέτηση των διαφόρων buttons και των διαθέσιμων υποδοχων του Pop 3, εδώ ακολουθείται μία typical προσέγγιση, με τα χαρακτηριστικά capacitive buttons να βρίσκονται στην καθιερωμένη τους θέση. Στην δεξιά πλευρά της συσκευής οι users μπορούν να "παίξουν" με τα volume rockers και το power/lock button, στο κάτω τμήμα υπάρχει ηmicroUSB 2.0 slot για την μεταφορά δεδομένων και την φόρτιση της συσκευής, ενώ τέλος το κλασικό audio input jack βρίσκεται στο επάνω τμήμα. To Pop 3 διαθέτει αφαιρούμενο καπάκι, αλλά η μπαταρία του (με χωρητικότητα στα 2.500mAh) είναι κολλημένη με το υπόλοιπο σώμα και στο πίσω τμήμα υπάρχει η θύρα για την microSD slot, όπως επίσης και η θύρα για την εισαγωγή της SIM. Τέλος, αξίζει να αναφέρουμε ότι η συσκευή διατίθεται σε 4 διαφορετικά χρώματα(μαύρο, λευκό με δερμάτινη υφή, απαλό χρυσό και ασημί).
Alcatel OneTouch Pop 3 (4)

Σε γενικές γραμμές, παρά το γεγονός ότι δεν διαθέτει το πιο "αεροδυναμικό" σχήμα ή τις πιο "πρωτότυπες και Premium"σχεδιαστικές γραμμές, το Pop 3 απορρέει μία ζεστή casual-friendly αίσθηση στον χρήστη που θα θελήσει να ασχοληθεί μαζί του.
Tech specs και επιδόσεις...
Κοιτάζοντας την οθόνη των 5.5 ιντσών είναι εμφανές ότι η Alcatel θέλησε να ακολουθήσει την πεπατημένη για τη low-end κατηγορία προτιμώντας ένα IPS HD display στα 720p με ανάλυση στα 720x1080 pixels. Η οθόνη του Pop 3 σίγουρα δεν ανήκει στην οικογένεια των Super AMOLED displays, παρόλα αυτά τόσο η ευκρίνεια όσο και η φωτεινότητα της είναι ιδανικές για το μέσο χρήστη. Αναλύοντας το chipset του OneTouch Pop 3, εδώ δεν πρόκειται να συναντήσετε μία state-of-the-art λύση, καθώς η Alcatel προτίμησε ένα MediaTek MT6580M SoC, το οποίο βασίζεται σε μία quad-core Cortex-A7 CPU, η οποία είναι χρονισμένη στα 1.3GHz, ενώ τα γραφικά αναλαμβάνει μία MALI-400 MP1 GPU. Το MT6580M που φημίζεται για την καλή ενεργειακή του συμπεριφορά συνδυάζεται με 1GB μνήμης RAM, εξασφαλίζοντας σεβαστές επιδόσεις που όπως μπορείτε να φανταστείτε δύσκολα θα τραβήξουν το ενδιαφέρον των "απαιτητικών", αλλά σίγουρα μπορούν να ικανοποιήσουν τον μέσο user.
Άλλωστε είναι εμφανές ότι το Pop 3 έχει δημιουργηθεί για να καλύψει τις απλές καθημερινές ανάγκες του χρήστη και όχι για να μπει στη διαδικασία του βασανιστικού multitasking ή να αναλάβει να φέρει εις πέρας απαιτητικές εφαρμογές που καταβροχθίζουν για πλάκα τη μνήμη του κινητού και "ξεζουμίζουν" τον επεξεργαστή. Με πιο απλά λόγια εάν αναζητάτε ένα smartphone για το καθημερινό σας σερφάρισμα στο net, την επικοινωνία σας, να χαζεύετε videos στο YouTube ή για να αφιερώνετε ώρες στα αγαπημένα σας social media, τότε το Pop 3 δεν θα σας απογοητεύσει. Απλώς μην το ζορίσετε και πολύ, γιατί το lag παραμονεύει...
Όσον αφορά τον αποθηκευτικό χώρο που προσφέρει στο χρήστη, τα 8GB κρίνονται ως λίγα, από τη στιγμή μάλιστα που το λειτουργικό Android (φοράει Lollipop 5.1) καταλαμβάνει κάτι παραπάνω από τον μισό χώρο. Σε περίπτωση που θέλετε να γεμίσετε το κινητό σας με MP3 και φωτογραφίες, η κάρτα microSD θα πρέπει να θεωρείται "μονόδρομος", καθώς στη σημερινή εποχή που οι απαιτήσεις σε αποθηκευτικό χώρο έχουν αυξηθεί κατακόρυφα και η αλήθεια είναι ότι με 4GBδεν πας... πουθενά. Σε επίπεδο User Interface το Android Lollipop 5.1 που διακρίνεται και εδώ για τα αέρινα menus του δεν έχει υποστεί συγκλονιστικές αλλαγές παρά μόνο ορισμένεςεικαστικού τύπου επεμβάσεις. Στα πλεονεκτήματα της συσκευής προσθέστε και ότι έρχεται φορτωμένο με αρκετές χρήσιμες εφαρμογές και games.
Alcatel OneTouch Pop 3 UI
Σε ότι έχει να κάνει με τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά του, το Alcatel Pop 3 έχει όλα όσα προσφέρει ένα σύγχρονο κινητό με 4G LTE, Wi-Fi b/g/n, Wi-Fi Hotspot, Bluetooth 4.0, GPS (Α-GPS) και ραδιόφωνο. Τέλος, η πρόταση της Alcatel φέρει κάμερες στα 5MP και 2MP στο πίσω και μπροστινό τμήμα αντίστοιχα, προσφέροντας μία σειρά από ενδιαφέροντα φωτογραφικά features (filters και face-detection) για τους λάτρεις των mobile φωτογραφιών.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment