Nexus και Android 6.0 στις 29 Σεπτεμβρίου

Το περιμέναμε εδώ και καιρό. Ήμαστε σίγουροι ότι είχε έρθει η ώρα η Google να μας παρουσιάσει το καινούργιο της όπλο, σε επίπεδο hardware αλλά και software. Τώρα όμως είναι και επίσημο. Η Google ξεκίνησε λίγες ώρες πριν να αποστέλλει τις προσκλήσεις για μια εκδήλωση στις 29 Σεπτεμβρίου στην οποία όπως λέει η ίδια θα μας παρουσιάσει καινούργιες «λιχουδιές» (Android Marshmallow) και πολλά άλλα ακόμη. 
Πάντως οι διαρροές τον τελευταίο καιρό είναι πάρα πολλές, αφήνοντας δύο εβδομάδες πριν την εκδήλωση ελάχιστα πράγματα κρυφά υπό το φως του ήλιου. Έτσι, ξέρουμε ότι η Google δεν θα παρουσιάσει μία αλλά δύο συσκευές, από δύο διαφορετικές κατασκευάστριες εταιρίες. Αρχικά η γνώριμη στην κατηγορία Nexus, LG, θα αναλάβει την δημιουργία του «μικρού» μοντέλου, 5,2 ιντσών το οποίο σύμφωνα με τις τελευταίες φήμες θα ονομάζεται Nexus 5X. Θα έχει εμπρόσθια ηχεία, αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων, οι διαστάσεις του θα είναι περίπου 146.9x72.9x8 χιλιοστά (το πάχος θα φτάνει στα 9.8 χιλιοστά με την κάμερα που προεξέχει) , ενώ θα έχει το καινούργιο πρότυπο σύνδεσης USB-C.

Το δεύτερο μοντέλο θα κατασκευάζεται από την Huawei, που κάνει και αυτή την είσοδό της στην κατηγορία των Nexus συσκευών. Το Nexus 6P θα έχει πιο μεγάλη οθόνη, 5,7 ιντσών, μεταλλικό σώμα, διαστάσεις 159.4x78.3x6.6 χιλιοστά (το πάχος θα φτάνει στα 8,5 χιλιοστά με την κάμερα που προεξέχει) ενώ και αυτό θα εξοπλιστεί με οπίσθιο αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων και USB-C, αποδεικνύοντας ότι οι δύο συσκευές δεν θα είναι και τόσο διαφορετικές όσο οι κατασκευαστές τους θα ήθελαν. Μάλιστα έχουν κυκλοφορήσει ήδη φωτογραφίες που απεικονίζουν τις δύο συσκευές, ελαττώνοντας την αγωνία για τις 29 Σεπτεμβρίου στο ναδίρ. 

Μ όπως Marshmallow

Φυσικά συμπρωταγωνιστής στην εκδήλωση θα είναι και η καινούργια έκδοση του Android, η Marshmallow με τον αύξοντα αριθμό 6. Και εδώ όμως δεν έχουμε πολλά καινούργια χαρακτηριστικά να περιμένουμε μια και έχει ήδη κυκλοφορήσει η έκδοση για τους developers, με τα καινούργια χαρακτηριστικά να μην επικεντρώνονται στον τομέα των γραφικών, αλλά στην καλύτερη λειτουργία των εφαρμογών, στην διαφορετική προσέγγιση των αδειών κάθε εφαρμογής, στην καλύτερη εμπειρία στο διαδίκτυο, στο Android Pay αλλά και στην διαχείριση ενέργειας της συσκευής. 

Τέλος, περιμένουμε και μια καινούργια έκδοση του γνωστού dongle της αμερικάνικης εταιρίας, του Google Chromecast.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment