Το Facebook ετοιμάζει το Dislike κουμπί

Ένα από τα πιο παλιά αιτήματα των χρηστών του Facebook, αναμένεται να γίνει σύντομα πραγματικότητα σύμφωνα με τον πρόεδρο και συνιδρυτή της μεγαλύτερης ιστοσελίδας κοινωνικής δικτύωσης, του Mark Zuckerberg. Η πληροφορία έρχεται μέσα από την καθιερωμένη ώρα συνέντευξης στην οποία ο Zuckerberg απαντά σε ερωτήσεις μελών της υπηρεσίας, από ολόκληρο τον κόσμο. Έτσι σε ερώτηση για το αν τελικά το Facebook, θα δώσει την ευκαιρία στους χρήστες να δηλώσουν την απέχθεια τους προς μια δημοσίευση εκτός του καθιερωμένου Like, ο Zuckerberg εξέπληξε το κοινό δηλώνοντας ότι σύντομα θα υπάρξει μια τέτοια δυνατότητα.
Ο λόγος σύμφωνα με τον συνιδρυτή του Facebook που δεν έχει γινει κάτι τέτοιο μέχρι σήμερα, είναι ο φόβος κακής χρήσης του από τα μέλη, όπως στην ιστοσελίδα Reddit όπου τα μέλη εμπλέκονται σε έναν άτυπο πόλεμο ψήφων για δημοσιεύσεις, τη δημοτικότητα των οποίων ορίζει το πόσους ψήφους συγκεντρώνει. Ωστόσο η υλοποίηση του Facebook αναμένεται να έχει περισσότερο ως στόχο να εκφράσει την ενσυναίσθηση ή συναισθηματική ταύτιση του χρήστη με μια συγκεκριμένη δημοσίευση και όχι τόσο την διαφωνία του με το περιεχόμενό της.
Ο Zuckerberg προσέθεσε επίσης ότι σκοπός του Facebook είναι να μη δημιουργήσει απλά ένα κουμπί άρνησης, αφού κάτι τέτοιο «δεν είναι καλό για τον κόσμο». Περισσότερες πληροφορίες για τη νέα λειτουργία και για το πότε θα τη δούμε σε λειτουργία, δεν έγιναν γνωστές, αν και όλα δείχνουν ότι δε θα αργήσει.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment