Τι ακριβώς θα κάνει η Force Touch οθόνη του Huawei Mate S luxury edition;

Το Huawei Mate S αποδείχθηκε από τους μεγάλους πρωταγωνιστές της IFA 2015 και, αναμφισβήτητα, το πλέον πολυσυζητημένο χαρακτηριστικό του είναι η ενσωμάτωση οθόνης με τεχνολογία Force Touch, η οποία φημολογείται ότι θα υπάρχει και στα νέα iPhone.Τι ακριβώς είναι, όμως, αυτή η οθόνη; Ας δούμε μερικές λεπτομέρειες, διευκρινίζοντας αρχικά ότι η ευαίσθητη στην πίεση οθόνη της συσκευής δε θα ενσωματώνεται σε όλα τα Mate S μοντέλα, αλλά μόνο στη luxury edition που θα κυκλοφορήσει αργότερα στην αγορά, χωρίς να έχουμε προς το παρόν λεπτομέρειες για την τιμολόγησή της. Αν πιστέψουμε πάντως τις φήμες, αναφέρονται σε τιμή που μπορεί και να ξεπερνάει τα 749 ευρώ - για μία έκδοση πάντως που ενσωματώνει 128GB μνήμης. 
Τι ακριβώς είναι, λοιπόν, η τεχνολογία Force Touch; Η ορολογία χρησιμοποιήθηκε πρώτα από την Apple και έως τώρα την έχουμε δει στο Apple Watch αλλά και στο trackpad του νέου MacBook, ενώ σύντομα θα βρίσκεται, όπως όλα δείχνουν, και στα iPhone 6s και 6s Plus. Προσπαθεί να ορίσει την ευαισθησία πίεσης στις επιφάνειες αφής, την οποία μία Force Touch οθόνη μπορεί να αναγνωρίσει προσφέροντας μία νέα δυνατότητα αλληλεπίδρασης. Όσο για τη Huawei, αν και χρησιμοποίησε τον όρο κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου της στην IFA, σημείωσε ότι στην περίπτωσή της προτιμά το "pressure sensing” θεωρώντας αυτή την ορολογία πιο αντιπροσωπευτική.
mate-s-03
φωτό Pocket-Lint/IFA 2015
Η λειτουργία μπορεί να διαχωρίζει την πίεση που ασκείτε στην οθόνη της συσκευής, ώστε να αλληλεπιδράτε με διαφορετικό τρόπο ανάλογα μ’ αυτήν. Στο Huawei Mate S υπάρχει μάλιστα τρόπος να καταργήσετε εντελώς το navigation control και να κάνετε τα πάντα μέσω press touch, κάτι που ακούγεται ιδιαίτερα ενδιαφέρον. 
Ειδικές “συντομεύσεις” στις γωνίες της οθόνης, σας επιτρέπουν να ανοίξετε προεπιλεγμένες εφαρμογές απλά πιέζοντας σε κάθε σημείο, ενώ στο κομμάτι των φωτογραφιών η νέα οθόνη θα προσφέρει τη δυνατότητα να κάνετε preview σε μία φωτό με πίεση στην οθόνη, αλλά και zoom αξιοποιώντας τις Force Touch επιλογές. 
mate-s-02
φωτό Pocket-Lint/IFA 2015
Υπάρχουν όμως, και εφαρμογές που προσφέρουν “Force Touch Interaction” και κερδίζουν το ενδιαφέρον. Ξεχωριστό και πολυδιαφημισμένο από την πρώτη στιγμή το παράδειγμα του πώς το κινητό μπορεί να ζυγίσει αντικείμενα με τη βοήθεια της Force Touch technology. Βέβαια, υπάρχει περιορισμός μεταξύ 100-400 γραμμαρίων, οπότε δεν ξέρουμε πόση χρησιμότητα θα έχει ένα τέτοιο χαρακτηριστικό, αλλά σε κάθε περίπτωση ακούγεται διασκεδαστικό...
Αξίζει να σημειώσουμε ότι στις πρώτες δοκιμές στην IFA η τεχνολογία φάνηκε ότι δεν ήταν απολύτως έτοιμη (γι’ αυτό ίσως και η Luxury version της συσκευής ίσως αργήσει να βγει στα καταστήματα) σε κάθε περίπτωση ακούγεται άκρως ενδιαφέρουσα και μάλλον θα “παίξει” πολύ στο μέλλον των κινητών μας συσκευών. 
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment