iOS 9 για όλες τις συσκευές...απλά δυνατό!


Εδώ και λίγες ώρες, η ένατη έκδοση του iOS, του λειτουργικού συστήματος στο οποίο στηρίζονται τα iPhone και τα iPad, είναι διαθέσιμο από τους servers της Apple, φέρνοντας υποσχέσεις όχι μόνο για χρήσιμα νέα χαρακτηριστικά, αλλά και καλύτερες επιδόσεις σε σχέση με τον προκάτοχο του.
Κύριος στόχος της Apple με το iOS 9 είναι να γίνει η συσκευή σας ποιο έξυπνη, μαθαίνοντας τις συνήθειες σας και προβλέποντας κάποιες ενέργειες που θέλετε να κάνετε, πάντα με τη βοήθεια της ψηφιακού βοηθού Siri. Έτσι ο χρήστης θα πρέπει να περιμένει την εμφάνιση πληροφοριών και προτάσεων που τον ενδιαφέρουν όπως διάφορα μέρη για φαγητό, σκορ αγώνων κ.α

Στυλιστικά η μόνη αλλαγή είναι η επιλογή της Apple να αλλάξει τη γραμματοσειρά της πλατφόρμας στην San Francisco την οποία η εταιρεία χρησιμοποιεί και στο τελευταίο OS X. Επιπλέον υπάρχουν σημαντικές αναβαθμίσεις στην εφαρμογή Notes, όπου ο χρήστης μπορεί πλέον να κρατήσει και χειρόγραφες σημειώσεις αλλά και να δημιουργήσει εύκολα λίστες. Στην εφαρμογή του Mail, είναι δυνατή επίτελους η προσθήκη επισυνάψεων, με διασύνδεση όχι μόνο από το iCloud Drive αλλά και από υπηρεσίες τρίτων κατασκευαστών όπως το Dropbox.

Το iOS 9 φέρνει επιπλέον σημαντικά χαρακτηριστικά στις τελευταίες γενιές του iPad, όπως τη λειτουργία split-screen μέσω της οποίας ο χρήστης μπορεί να εμφανίσει στην οθόνη δύο εφαρμογές, η μία δίπλα στην άλλη για παράλληλη χρήση. Ακόμα είναι δυνατή η αναπαραγωγή βίντεο κατά τη διάρκεια που ο χρήστης του tablet πλοηγείται στα διάφορα μενού της συσκευής ή σε άλλες εφαρμογές μέσω ενός μικρού παραθύρου το οποίο παραμένει πάντα στο προσκήνιο.

Όπως πάντα, η αναβάθμιση μπορεί να γίνει μέσω OTA φτάνει να το ενεργοποιήσετε μέσα από τις ρυθμίσεις, αλλά και με τον κλασσικό (και αναχρονιστικό) τρόπο με τη βοήθεια του iTunes. Τα προβλήματα σύνδεσης με τους servers της Apple φαίνονται να έχουν επιλυθεί ενώ όπως αναφέρει η εταιρεία, οι ανάγκες ελεύθερου αποθηκευτικού χώρου προκειμένου να πραγματοποιηθεί το κατέβασμα της αναβάθμισης και να ξεκινήσει η διαδικασία, είναι πολύ μικρότερες από αυτές του iOS 8.

Οι συμβατές συσκευές είναι όλες όσες ήδη τρέχουν το iOS 8 και ειδικότερα τα iPhone 4s, iPhone 5, iPhone 5c, iPhone 5s, iPhone 6, iPhone 6 Plus, iPod Touch 5ης γενιάς, iPad 2, iPad με Retina οθόνη, iPad Air, iPad Air 2, iPad mini και iPad mini με Retina οθόνη.

 Site: Apple iOS 9
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment