HTC Desire 510 με απλά χαρακτηριστικά...

Τεχνικά Χαρακτηριστικά
  • Διαστάσεις: 139,9x69,8x10 mm
  • Βάρος: 158 γρ.
  • Οθόνη: 4,7” IPS (480x854 pixels)
  • Επεξεργαστής: Qualcomm Snapdragon 410 (4-core 1,2 GHz)
  • Μνήμη: 1GB RAM, 8GB αποθηκευτικού χώρου (microSD έως 128GB)
  • Συνδεσιμότητα: 3G, 4G, Wi-Fi 802.11 b/g/n-DLNA-Hotspot, Bluetooth v4.0-A2DP-apt-X, microUSB v2.0, GPS-GLONASS (με A-GPS), FM radio με RDS
  • Λειτουργικό: Android 4.4.3
  • Κάμερα: 5 MPixel, λήψη 1080p video στα 30 FPS, εμπρόσθια 0,3 MPixel
  • Μπαταρία: 2.1o0mAh
  • Ειδικά χαρακτηριστικά: Αφαιρούμενο πίσω καπάκι
  • Περιεχόμενα συσκευασίας: -

desire 510 (6)

Κατασκευή και σχεδίαση

Το Desire 510 είναι πλαστικό, όπως θα περίμενε κανείς, και με ένα αφαιρούμενο πίσω μέρος με γυαλιστερό φινίρισμα, που όμως δεν παρέχει και το ιδανικό grip, έτσι γλιστράει εύκολα. Τα πλήκτρα βρίσκονται στην πλευρά (ένταση) και στο πάνω μέρος (power/lock) κρίνονται ικανοποιητικά, ενώ πάνω από την οθόνη βλέπουμε τις γνωστές οπές που κρύβουν το ακουστικό. Μην περιμένετε…Boomsound καταστάσεις, πάντως...
Γενικά η συσκευή «φωνάζει» από μακριά πως στοχεύει κοντά στα €150, ειδικά αν κοιτάξει κανείς το πίσω μέρος και προσέξει την απουσία LED flash για την κάμερα. Έχει καλή συναρμογή και λογικές διαστάσεις και βάρος.
desire 510 (7)desire 510 (4)

Λειτουργικότητα και επιδόσεις

Η οθόνη των 4,7 ιντσών δε διεκδικεί «δάφνες» στην ποιότητα απεικόνισης, πρόκειται για ένααπλό TFT LCD panel με την ελάχιστη δυνατή ανάλυση, ενώ κάτι που προβληματίζει είναι το«ξέπλυμα» των γραμματοσειρών με τη φωτεινότητα στο μέγιστο, είναι ορατό φαινόμενο και σπάνια το βλέπουμε σε συσκευές, ακόμη και πολύ φθηνές. Στο εσωτερικό του HTC Desire 510 κρύβεται ένα Snapdragon 410 chipset μαζί με 1GB RAM, που μάλλον είναι και το “highlight” της συσκευής.
download (3)download (2)
Ευτυχώς υπάρχει το Sense 6.0 UI της HTC που γνωρίζουμε και αγαπάμε, το οποίο σε συνδυασμό με το Android KitKat προσφέρει προηγμένα χαρακτηριστικά αλλά και ομαλή και γρήγορη λειτουργία. Είναι κάτι που διαθέτουν όλες οι συσκευές της εταιρείας και γι’αυτό διαθέτει τόσο πιστούς οπαδούς.
Από πλευράς συνδεσιμότητας έχουμε τα βασικά, και πάλι, αλλά το θετικό είναι πως υποστηρίζονται DLNA και λειτουργία hotspot μέσω του Wi-Fi. Και τα 4G/LTE δίκτυα, φυσικά, που είναι ακόμη ένας λόγος να κοιτάξει κάποιος σοβαρά το Desire 510.
download
Μέσα στο software και τις επιλογές θα βρούμε αρκετά βοηθήματα, γνωστά από λοιπές συσκευές της HTC (π.χ. Car Mode, Kid Mode, energy saving κ.λπ.) και σε γενικές γραμμές μας κάλυψαν απόλυτα, για την κατηγορία της συσκευής.

Κάμερα, ήχος, αυτονομία

Η κύρια κάμερα του Desire 510 έχει αισθητήρα 5 MPixel και όπως φαντάζεστε, είναι ικανή γιατα απολύτως απαραίτητα. Δε θα καταξιωθείτε σαν φωτογράφοι χάρη σε αυτήν, αλλά τουλάχιστον μπορεί να τραβήξει 1080p video. Η απουσία flash είναι απαράδεκτη για οποιοδήποτε smartphone άνω των 100 ευρώ, πλέον, ενώ η εμπρόσθια κάμερα είναι μια απλή VGA.
desire 510 (2)download (1)
Από πλευράς ήχου, το ηχείο αποδίδει λιγότερο ισχυρά απ’ότι θα θέλαμε, αλλά καθαρά. Οι ισχυρές ηχητικές ειδοποιήσεις είναι βασικές σε οποιοδήποτε μοντέλο και λίγη ένταση ακόμη δε θα έβλαπτε σε καμία περίπτωση.
desire 510 (3)
Όσο για την αυτονομία του Desire 510, είναι ένα από τα θετικά του σημεία, αφού η μπαταρία των 2.100mAh σε συνδυασμό με τη χαμηλή κατανάλωση hardware και software αλλά και ταpower-saving modes είναι πολύ καλή, θα βγάλει ένα ζόρικο 24ωρο λοιπόν και θα καλύψει άνετα το μέσο χρήστη.
desire 510 (5)
Το HTC Desire 510 διατίθεται ήδη στα ελληνικά καταστήματα με επίσημη τιμή τα €199, την οποία όμως δε μπορεί να δικαιολογήσει. Ναι, έχει κάποια καλά στοιχεία, αλλά ο ανταγωνισμός προσφέρει σαφώς περισσότερα, στην ίδια τιμή. Μπορείτε να το βρείτε και ελάχιστα κάτω από τα €150 πάντως, με μια μικρή αναζήτηση στα e-shops, τιμή σαφώς λογικότερη για τις δυνατότητές του. Αν το κρίνουμε με βάση αυτήν, τότε αποτελεί μια καλή επιλογή, αλλά ακόμη κι έτσι ευχόμαστε το επόμενο low-end μοντέλο της εταιρείας να είναι καλύτερο σε κάποια σημεία.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment