Τι απέγινε τo sapphire display του iPhone 6

To iPhone 6 ήδη έχει συμπληρώσει περισσότερους από τρεις μήνες στην αγορά και η ζήτηση για αυτό, εξακολουθεί και παραμένει υψηλή (και λογικά θα συνεχίσει στο ίδιο tempo για πολύ καιρό ακόμα). Η Apple μπορεί δικαιολογημένα να θεωρήσει την πορεία του smarpthone της ως άκρως επιτυχημένη, όμως όπως συνήθως συμβαίνει στην περίπτωση που ένα μεγάλο μοντέλο κυκλοφορεί στην αγορά, μπορεί άλλα να περιμένουν οι χρήστες και άλλα τελικώς να τους προσφέρει η νέα συσκευή... Αυτό φαίνεται να ισχύει και με το sapphire-based display του iPhone 6, το οποίο ως γνωστόν δεν το είδαμε ποτέ...
Η οθόνη από ζαφείρι φιγουράριζε ως ένα από τα πιο δυναμικά χαρακτηριστικά του νέου iPhone, ωστόσο τελικά δεν συμπεριλήφθηκε στην τελική έκδοση της συσκευής. Αυτό συνέβη για η GT Advanced Technologies, η εταιρεία που είχε αναλάβει να κατασκευάσει τις οθόνες από ζαφείρι για το iPhone 6 αθέτησε τη συμφωνία, καθώς οι υπεύθυνοι της ισχυρίστηκαν ότι τους ήταν αδύνατον να ακολουθήσουν τις παράλογες απαιτήσεις της Apple. Ωστόσο, σύμφωνα με μία πρόσφατη φήμη που μας έρχεται από καλά πληροφορημένες πηγές της αγοράς, τα σχέδια για την κυκλοφορία ενός sapphire glass display δεν έχουν πεταχτεί στον κάλαθο των αχρήστων (κάθε άλλο μάλιστα).
Όπως λέγεται αυτή τη στιγμή η Foxconn έχει εκφράσει το ενδιαφέρον της για να ξεκινήσει την παραγωγή οθονών με ζαφείρι μέσα στο 2015 και παρόλο που ως εταιρεία δεν έχει μεγάλη εμπειρία στην παραγωγή των συγκειμένων εξαρτημάτων, ωστόσο η στενή συνεργασία της με την Apple στο παρελθόν, αδιαμφισβήτητα αποτελεί "εγγύηση". Εάν τελικώς οι παραπάνω φήμες ευσταθούν, τότε η Foxconn θα πρέπει να ξεκινήσει άμεσα την προετοιμασία των εργοστασίων της, έτσι ώστε να καλύψουν την τεράστια ζήτηση των iPhone 6S και iPhone 6S Plus με έναν χρονικό ορίζοντα που φτάνει μέχρι τον προσεχή Σεπτέμβριο (περίοδο που φημολογείται ότι η Apple θα κυκλοφορήσει τις νέες συσκευές της). Αναμφίβολα, είμαστε πολύ περίεργοι να δούμε εάν όντως τελικά το επόμενο iPhone θα βασίζεται σε sapphire display.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment