Νέα WIndows phone 8 αλλά θα αλλάξει κάτι;

Η Microsoft παρουσίασε εχτές το Windows Phone 8, με αρκετά καλά στοιχεία και νέες λειτουργίες, αλλά και τη μεγάλη απογοήτευση για τους κατόχους σημερινών συσκευών Windows Phone που δεν θα έχουν τη δυνατότητα να αναβαθμίσουν στο νέο λειτουργικό σύστημα.
Όπως και να ΄χει, σε αυτό το post θα δούμε μερικά επίσημα videos και ολόκληρη την παρουσίαση (για όσους μπορούν να αφιερώσουν 2 ώρες), και αφήνουμε σε εσάς να κρίνετε και να βγάλετε συμπεράσματα για το Windows Phone 8.
Multi core επεξεργαστές
Ναι, τα Windows Phone 8 θα υποστηρίζουν όπως άλλωστε και τα Windows 8 επεξεργαστές με πολλούς πυρήνες. Ετοιμαστείτε για dual core και quad core κινητά με Windows Pohne 8. Για την ακρίβεια η Microsoft υποστηρίζει μέχρι και 64 cores στα Windows Phone 8, αριθμός αρκετά μεγάλος για πολλά χρόνια στο μέλλον.

Βελτιωμένη ανάλυση οθόνης
Ξεχάστε την WVGA ανάλυση στα 480 x 800 pixel και ετοιμαστείτε για τα Windows Phone 8 με επιπλέον υποστήριξη για HD 1280 x 720 pixel αλλά και 1280 x 768 pixel. Νέες οθόνες με μεγαλύτερο μέγεθος ή απλά υψηλότερη ανάλυση θα είναι πλέον δεδομένο στα νέα κινητά με Windows Phone 8.

microSD και NFC

Τα Windows Phone 8 μπορούν να διαχειριστούν πλέον κάρτες μνήμης microSD για επιπλέον αποθηκευτικό χώρο σε κάθε κινητό και gadget αλλά και NFC για ό,τι δουλειά προκύψει που απαιτεί pairing συσκευών με ταχύτητα. Τώρα θα μπορείτε να εκτυπώνετε τις φωτογραφίες από την microSD στον εκτυπωτή απλά ακουμπώντας το Windows Phone 8 με NFC πάνω στον εκτυπωτή.

Εκτέλεση εφαρμογών στο background
Τώρα πλέον οι εφαρμογές στα Windows Phone 8 μπορούν να τρέχουν στο background όπως ακριβώς αν καταλάμβαναν ολόκληρη της οθόνη του κινητού. Αυτό σημαίνει όχι απλά καλύτερο multitasking αλλά πραγματικό multitasking για όσους το χρειάζονται ενώ παράλληλα ασχολούνται με κάτι άλλο.

Native code support
Εδώ τα πράγματα σοβαρεύουν πολύ γιατί είναι πλέον εφικτή η δημιουργία εφαρμογών για Windows Phone 8 με C και C++ αλλά επιπλέον και με την χρήση Havok Vision Engine, Autodesk Scaleform, Audiokinetic Wwise και Firelight FMOD για τρελά games. Αυτό σημαίνει ότι τα Windows Phone 8 θα αποκτήσουν τρελά games (ναι το γράφω για δεύτερη φορά).
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment