Το δίλημμα για συμβόλαιο ή καρτοκινητό...

Αυτό το ερώτημα απασχολεί ολοένα και περισσότερους όσο βαθαίνει η κρίση και μειώνεται η αγοραστική δύναμη των καταναλωτών. Πρόκειται για ένα από αυτά τα κομβικά ερωτήματα της ανθρωπότητας του τύπου… «κιθαρίστας ή ντράμερ», «τώρα ή ποτέ;», «δεξιά ή αριστερά;», τα οποία μπορούν να προκαλέσουν συζητήσεις και μπόλικο προβληματισμό.
Μία τέτοια συζήτηση θέλουμε να ξεκινήσουμε και εμείς ανάμεσα στους techbloggers, μιας και είναι αλήθεια ότι πολλοί το σκέφτονται τελευταία. Εμείς θα κάνουμε μια συνοπτική παράθεση των πλεονεκτημάτων και μειονεκτημάτων της μίας και της άλλης πλευράς και μετά θα περιμένουμε να ακούσουμε (να διαβάσουμε στα σχόλια για να είμαστε περισσότερο ακριβείς…) τις δικές σας απόψεις, εμπειρίες, γνώμες κ.λπ.
Ας ξεκινήσουμε από το καρτοκινητό. Το βασικό του πλεονέκτημα είναι ότι είναι φθηνό, προσιτό και εύκολο να το αποκτήσει κανείς, ενώ δεν έχει σχεδόν καμία δέσμευση σε εταιρείες κ.λπ. Τον τελευταίο καιρό έχει αυξήσει κατά πολύ αυτά που προσφέρει με δωρεάν χρόνο ομιλίας, ειδικά πακέτα προνομίων και συμφέρουσες υπηρεσίες προς τον χρήστη. Το κακό είναι ότι συνήθως κολλάμε με μία συσκευή μαζί του (δεν υπάρχουν εδώ επιδοτήσεις συσκευών και άλλα σχετικά), ενώ για τη μηνιαία χρήση του δύσκολα θα ξεπεράσουμε τα 30 ευρώ το μήνα, εκτός και αν δεν σταματάμε να μιλάμε και να στέλνουμε SMS. Μειονέκτημά του είναι το κομμάτι του mobile ίντερνετ, το οποίο δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να συγκριθεί με τα όσα προσφέρει ένα πρόγραμμα συμβολαίου.
Η σύνδεση με συμβόλαιο μοιάζει να ταιριάζει περισσότερο σε όσους αγαπούν τα smartphones αν και δεν είναι απόλυτο αυτό. Έχει το κακό ότι μας δεσμεύει με τη σύνδεση σε μία εταιρεία, ενώ η μόδα των συνδέσεων τύπου «απεριόριστα» μας δεσμεύουν ακόμα περισσότερο στο να μιλάμε με κατόχους κινητών μίας εταιρείας. Πάντως, υπάρχουν συμφέροντα πακέτα με ίντερνετ για να εκμεταλλευτεί κανείς τις δυνατότητες του έξυπνου κινητού τηλεφώνου. Το κακό είναι ότι για να έχει κανείς αξιοπρεπή χρόνο ομιλίας και αρκετά MB ίντερνετ θα πρέπει να ξοδεύει περίπου 25 με 30 ευρώ τον μήνα.
Αυτά είναι ενδεικτικά, μερικά από τα στοιχεία για τα καρτοκινητά και το Συμβόλαιο. Περιμένουμε τις δικές σας απόψεις!
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment