Τα smartphones... βλάπτουν την υγεία

Όσοι συνεχίζουν τη δουλειά μπροστά σε μια οθόνη μετά το γραφείο, ρισκάρουν την υγεία τους, σύμφωνα με τη Βρετανική ένωση φυσιοθεραπευτών. Η κακή στάση του σώματος όσων εργάζονται με smartphones, laptops και tablets, μπορεί να οδηγήσει σε πόνους στη μέση και τον αυχένα.
Οι σύγχρονοι άνθρωποι έχουν γίνει "σκλάβοι των οθονών", σημειώνουν οι φυσιοθεραπευτές και θα πρέπει να μάθουν να σβήνουν τις συσκευές τους.
Μία online έρευνα 2.010 εργαζομένων γραφείου, έδειξε πως σχεδόν τα δύο τρίτα όσων συμμετείχαν συνέχιζαν τη δουλειά μετά το γραφείο, κατά μέσο όρο 2 επιπλέον ώρες την ημέρα. Οι λόγοι της επιπλέον εργασίας, είναι ο μεγάλος φόρτος και οι στιγμές χαλάρωσης από την πίεση κατά τη διάρκεια του ωραρίου.
Η πρόεδρος της ένωσης, ανέφερε πως τα ευρήματα είναι πολύ "ανησυχητικά" και συμπλήρωσε πως "οι επιπλέον ώρες εργασίας, εάν γίνουν μέρος της καθημερινής ρουτίνας, μπορεί να οδηγήσουν σε ορθοπεδικά προβλήματα, όπως επίσης και ασθένειες σχετιζόμενες με το άγχος. Αυτό ισχύει ιδιαίτερα εάν γίνεται χρήση συσκευών χειρός, όπως τα smartphones και δεν γίνεται αντιληπτή η κακή στάση του σώματος".
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment