SiriOS: Νέο λειτουργικό σύστημα ειδικά σχεδιασμένο για IoT συσκευές;

Οι περισσότεροι γνωρίζουμε τις βασικές συσκευές της Apple, όπως τα iPhone, τα iPad, τα Mac, και τα Apple Watch. Αυτό που ίσως δεν είναι ιδιαιτέρα γνωστό, είναι ότι η εταιρεία έχει κυκλοφορήσει ένα smart speaker το HomePod.
Πριν μερικούς μήνες, η Apple παρουσίασε το νέο watchOS για τα Apple Watch, ανανεωμένο tvOS για το Apple TV, την πρώτη έκδοση του iPadOS, και τις τελευταίες εκδόσεις των macOS Catalina και iOS 13.
Το HomePod τρέχει απλά μία τροποποιημένη έκδοση του iOS, αλλά νέες φήμες θέλουν την Apple να ετοιμάζει ένα νέο λειτουργικό σύστημα, αποκλειστικά για το έξυπνο ηχείο της, και άλλες παρεμφερείς IoT συσκευές. Το όνομα του νέου λειτουργικού είναι SiriOS και θα η επίσημη παρουσίαση του θα πραγματοποιηθεί στην WWDC 2020.
Σύμφωνα με νέα αναφορά, η εταιρεία στο SiriOS θα εστιαστεί στις φωνητικές εντολές, το AI και το machine learning. Το νέο λειτουργικό σύστημα λέγεται ότι θα έχει ικανότητα κατανόησης της ομιλίας αντίστοιχη με αυτή των ανθρώπων και θα προσφέρει μία πιο φυσική και αποτελεσματική μορφή επικοινωνίας.
Αναλυτές θέλουν την αγορά των IoT συσκευών να έχει πάνω από 50 δις συνδεδεμένες συσκευές παγκοσμίως μέχρι το 2020. Αυτό σημαίνει πως η ανάπτυξη του SiriOS θα βάλει την Apple σε μία πιο ανταγωνιστική θέση, και η εταιρεία θα αρχίσει να προσφέρει περισσότερες έξυπνες συσκευές.
Ο τομέας του IoT είναι σχετικά νέος, οπότε η Apple έχει τη δυνατότητα να εισέλθει σε αυτόν προσφέροντας συσκευές οι οποίες συνδυάζουν την επαυξημένη πραγματικότητα με οικονομικές τιμές. Ο Tim Cook είχε δηλώσει στο παρελθόν ότι η AR τεχνολογία που αναπτύσει και θα προσφέρει σύντομα η εταιρεία θα είναι πιο επαναστατική και από το πρώτο iPhone.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment