Instagram και Twitter στρέφονται προς την ποιότητα μποκάροντας τα likes και τα αβάσιμα σχόλια

Τον Μάιο, το Instagram είχε ανακοινώσει ότι θα ξεκινήσει τη δοκιμή ενός χαρακτηριστικού που επιτρέπει την απόκρυψη των likes των δημοσιεύσεων, ώστε οι θεατές να επικεντρώνονται στο περιεχόμενο που μοιράζονται οι χρήστες και όχι στα πόσα like συγκέντρωσαν.
Η αρχική δοκιμή είχε ξεκινήσει στον Καναδά, και τώρα η εταιρεία την επεκτείνει σε έξι ακόμη χώρες, την Ιρλανδίας, την Ιταλία, την Ιαπωνία, τη Βραζιλία, την Αυστραλία και τη Νέα Ζηλανδία.

Αν και το χαρακτηριστικό αυτό κρύβει τον αριθμό των likes από τον θεατή, ο κάτοχος του λογαριασμού στον οποίο ανήκει το post μπορεί κανονικά να βλέπει αυτά τα στατιστικά. Επιπλέον, οι υπόλοιπη χρήστες θα μπορούν να δουν ποιοι έκαναν like σε μία δημοσίευση, απλά δεν θα φαίνεται ο ακριβής αριθμός των συνολικών likes.
Στην τακτική της απόκρυψης στοιχείων οδηγείται και το Twitter, διότι θεωρεί ότι οι χρήστες ανταγωνίζονται ο ένας τον άλλο, και δεν φροντίζουν να βελτιώνονται, αλλά διαχέουν μεγάλα ποσοστά αρνητισμού στο κοινωνικό δίκτυο.
Ως μέρος της προσπάθειας μείωσης του αρνητισμού και του ανταγωνισμού των χρηστών, το Twitter δοκιμάζει (επίσης στον Καναδά) ένα χαρακτηριστικό που επιτρέπει στους χρήστες να κρύβουν απαντήσεις οι οποίες θεωρούν ότι δεν προσφέρουν τίποτα στην εκάστοτε συζήτηση.
Οι απαντήσεις αυτές δεν διαγράφονται οριστικά, απλώς μετακινούνται στο τέλος του thread και ο κάθε χρήστης μπορεί να πατήσει το “Hidden Replies” για να τις διαβάσεις. Ωστόσο, πολύ υποστηρίζουν ότι αυτό το χαρακτηριστικό θα επιτρέπει στους χρήστες να διατηρούν μόνο τις απαντήσεις που συμφωνούν με τη δική τους άποψη.
Τέλος, η web εφαρμογή του Twitter άλλαζε περιβάλλον χρήστη και πλέον μοιάζει πιο πολύ με τις εφαρμογές του κοινωνικού δικτύου. Το UI είναι πιο minimal, το πεδίο αναζήτησης έχει μετακινηθεί στα δεξιά και έχει περισσότερες χρωματικές παλέτες, ακόμη και στο dark mode.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment