Εθνικό Σύστημα Έγκαιρης Προειδοποίησης με SMS και πότε;

Με αφορμή την φονική θεομηνία στην Χαλκδική το βράδυ της Τετάρτης που άφησε πίσω της 7 νεκρούς (μέχρι αυτή τη στιγμή) και πολλούς τραυματίες φαίνεται ότι θα ξεκινήσει επιτέλους η εφαρμογή του συστήματος έγκαιρης προειδοποίησης από επερχόμενο κίνδυνο, με μαζική αποστολή SMS σε κατοίκους με οδηγίες εκκένωσης.
Διαβάζουμε ότι υπάρχει ήδη στα χαρτιά από το 2014 νόμος που όριζε την αναβάθμιση του αριθμού έκτακτης ανάγκης 112 αλλά και αξιοποίηση των κεραιών κινητής τηλεφωνίας, ώστε σε συνεργασία με τις εταιρείες η Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας να αποστέλλει γραπτά μηνύματα στους κατοίκους με οδηγίες για εκκένωση των περιοχών.
Σύμφωνα με ρεπορτάζ που διαβάζω και ακούω από το πρωί, φαίνεται ότι σήμερα έχει γίνει επικοινωνία του Υπουργείου Ψηφιακής Πολιτικής και με τις 3 εταιρείες κινητής τηλεφωνίας (COSMOTEVodafoneWIND) ώστε να μπει σε εφαρμογή το σύστημα έγκαιρης προειδοποίησης από επερχόμενο κίνδυνο.
Update: Διαβάζω ότι αύριο θα πραγματοποιηθεί πιλοτικά μια πρώτη δοκιμή του συστήματος 112 στο αρχηγείο της Πυροσβεστικής.
Update: Μόλις λάβαμε ανακοίνωση της WIND που αφορά τους συνδρομητές της στην Χαλκιδική. Λογικά θα ακολουθήσουν και οι άλλες εταιρείες.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment