MediaTek: Helio P65 SoC με αναβαθμισμένες δυνατότητες

Η MediaTek κυκλοφόρησε σήμερα το chipset νέας γενιάς Helio P65. Αυτό το SoC χρησιμοποιεί τεχνολογία επεξεργασίας στα 12nm και έρχεται για να προσφέρει αναβαθμισμένη εμπειρία παιχνιδιού και φωτογράφισης στους χρήστες.
Το chipset Helio P65 ενσωματώνει δύο ισχυρούς επεξεργαστές ARM Cortex-A75 και έξι επεξεργαστές Cortex-A55 σε ένα σύμπλεγμα μεγάλου διαμοιρασμού μνήμης L3 cache. Οι επεξεργαστές αυτοί συνδυάζονται με τη GPU της ARM, G52. Η MediaTek αναφέρει ότι η συνολική απόδοση του P65 έχει αυξηθεί κατά 25% σε σύγκριση με τα ανταγωνιστικά προϊόντα που χρησιμοποιούν την αρχιτεκτονική octa-core παλαιότερης γενιάς.

Επιδόσεις

Όσον αφορά σε συγκεκριμένες παραμέτρους, το Helio P65 χρησιμοποιεί οκταπύρηνη αρχιτεκτονική. Οι δύο ARM Cortex-A75 πυρήνες χρονίζονται έως και στα 2 GHz, ενώ οι υπόλοιποι έξι Cortex-A55 πυρήνες είναι χρονισμένοι στα 1,7 GHz. Το συγκρότημα των οκτώ πυρήνων μοιράζεται μια μεγάλη L3 cache. Η ετερογενής τεχνολογία πληροφορικής της MediaTek, CorePilot, μπορεί να επιτύχει έξυπνο προγραμματισμό εργασιών, έξυπνη διαχείριση ελέγχου της θερμοκρασίας και παρακολούθηση των συνηθειών των χρηστών. Αυτό διασφαλίζει την αξιοπιστία και τη συνοχή της απόδοσής του. Έτσι, προσφέρει μια αναβαθμισμένη εμπειρία παιχνιδιού.
Το Helio P65 ενσωματώνει δυνατότητες αφύπνισης με τη φωνή, ενώ είναι βελτιστοποιημένο για το μέγεθος της πλατφόρμας και τη χρήση ενέργειας. Η MediaTek διαχωρίζει επίσης τα κανάλια ήχου για τις φωνητικές εντολές και του τηλεφώνων από τα κανάλια ήχου για τα μέσα και τα παιχνίδια.

Κάμερα

Το νέο SoC υποστηρίζει διαμόρφωση διπλής κάμερας μέχρι 16MP + 16MP. Σε αντίθεση με άλλα βασικά προϊόντα, το Helio P65 υποστηρίζει τη δημοφιλή κάμερα 48MP (4 μονάδων) εκτός από πολλές κάμερες. Αυτό το SoC προσφέρει μια ποικιλία από επιταχυντές υλικού, συμπεριλαμβανομένου μιας επαγγελματικής κατηγορίας μηχανή βάθους για effects bokeh, τεχνολογία ηλεκτρονικής σταθεροποίησης εικόνας (EIS) και τεχνολογία αντιστάθμισης κουρτίνας ρολού (RSC) για λήψη εξαιρετικά γρήγορων κινήσεων ή πανοραμάτων μέχρι 240 καρέ ανά δευτερόλεπτο. Υποστηρίζει επίσης βίντεο παραμόρφωσης (εφέ Jello) που μπορεί να αντισταθμίζεται απαλά όταν τραβάτε φωτογραφίες και όταν αλλάζουν ξαφνικά οι συνθήκες φωτισμού του περιβάλλοντος, η μονάδα ελέγχου κάμερας (CCU) ρυθμίζει αυτόματα την έκθεση (Instant AE) για πιο γρήγορη εστίαση.

Άλλες δυνατότητες

Το Helio P65 είναι εξοπλισμένο με αναβαθμισμένη αδρανειακή μηχανή πλοήγησης. Η εταιρεία ισχυρίζεται επίσημα ότι προσφέρει μεγαλύτερη ακρίβεια όσον αφορά στη θέση κατά την περιήγηση σε εσωτερικούς χώρους, σε υπόγειο ή σε μια σήραγγα. Το Helio P65 υποστηρίζει dual 4G VoLTE για καλύτερη ποιότητα κλήσεων φωνής και βίντεο, ταχύτερη συνδεσιμότητα, πιο αξιόπιστη κάλυψη και χαμηλότερη κατανάλωση ενέργειας. Επιπλέον, η συνδεσιμότητα 802.11ac παρέχει γρήγορη απόδοση Wi-Fi, ενώ η συνύπαρξη Bluetooth / Wi-Fi απλοποιεί τον σχεδιασμό του προϊόντος και εξασφαλίζει αξιόπιστη απόδοση για τον χρήστη.
Σε σύγκριση με την προηγούμενη γενιά, η απόδοση AI (τεχνητή νοημοσύνη) του Helio P65 είναι έως και 2 φορές υψηλότερη. Ταυτόχρονα, οι λειτουργίες της κάμερας AI, όπως η αναγνώριση αντικειμένων (Google Lens), η έξυπνη ταξινόμηση άλμπουμ, η ανίχνευση σκηνών, η κατάτμηση εικόνας, η αφαίρεση φόντου και η λήψη πορτραίτων έχουν ταχύτητα επεξεργασίας AI 30% πιο γρήγορη από τα ανταγωνιστικά προϊόντα.
Τέλος, η MediaTek ανέφερε ότι το Helio P65 είναι τώρα σε κατάσταση μαζικής παραγωγής και τα τελικά προϊόντα θα είναι διαθέσιμα τον Ιού
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment