7nm επεξεργαστές, έρχεται στις 21 Ιουνίου ο Kirin 810

Η Huawei έχει προγραμματίσει μία εκδήλωσης για τις 21 Ιουνίου στην οποία θα ανακοινώσει τα νέα Huawei Nova 5. Ωστόσο, φαίνεται ότι η ημέρα αυτή θα είναι πιο σημαντική για την εταιρεία από ότι αρχικά πιστεύαμε μιας που σήμερα επιβεβαίωσε ότι θα κάνει μία τουλάχιστον ακόμη μεγάλη ανακοίνωση.
Μέσω του Weibo, ο πρόεδρος του Consumer Mobile Business της Huawei, He Gang, δήλωσε ότι η εταιρεία θα γίνει η πρώτη παγκοσμίως με δύο 7nm SoC chips. Ο ίδιος αργότερα επιβεβαίωσε ότι το νέο SoC θα αποκαλυφθεί στις 21 Ιουνίου στη Wuhan.
Αν και δεν γνωρίζουμε το όνομα του επεξεργαστή, προηγούμενα leak θέλουν να είναι ο HiSilicon Kirin 810 processor. Ο επεξεργαστής θα διαδεχθεί τον 12nm Kirin 710, θα έχει την νέα 2 x A76 + 6 x A55 αρχιτεκτονική, και είναι εξοπλισμένος με τον ARM Cortex-A76 και τη Mali-G52 GPU.
Επιπλέον, σύμφωνα με φήμες, το Huawei Nova 5 θα είναι και το πρώτο smartphone που θα διαθέτει τον Kirin 810, και από τη στιγμή που θα χρησιμοποιεί TSMC 7nm process θα έχει πολύ καλύτερες επιδόσεις.
Ο Kirin 810 θα έχει ως κύριο αντίπαλο τη σειρά chipset της Qualcomm Snapdragon 700. Αναφορικά, ο πιο ισχυρός Snapdragon της σειράς αυτής είναι ο 8nm Snapdragon 730G. Οπότε από τη στιγμή που ο Kirin 810 έχει μικρότερο node αυτό σημαίνει πως θα είναι και πιο αποδοτικός ενεργειακά.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment