Αυτό είναι το EMUI 10 UI που έρχεται στο Huawei Android

Ακόμη και αν το μέλλον των Huawei smartphones συνεχίζει να βρίσκεται μέσα στην αβεβαιότητα, καθώς δεν έχει διευκρινιστεί ακόμη αν η εταιρεία θα μπορεί να συνεχίσει τη χρήση του Android, σήμερα βλέπουμε το Android Q με EMUI 10 σε όλο του το μεγαλείο. Είναι αυτή η αναβάθμιση που θα δούμε να καταφθάνει στη σειρά Huawei P30. Σήμερα μπορούμε να πάρουμε μια μικρή γεύση από τη συγκεκριμένη έκδοση του λειτουργικού.  Αρχικά να αναφερθεί ότι οι οπτικές αλλαγές του EMUI 10 δεν είναι τόσο μεγάλες σε σύγκριση με την προηγούμενη έκδοση του λειτουργικού της Huawei. Στο firmware που έχει διαρρεύσει το Huawei P30 pro συνεχίζει να μοιάζει και να συμπεριφέρεται όπως στο Android 9 Pie.
Το EMUI έρχεται με ένα νέο λογότυπο, αλλά το interface είναι περίπου στα ίδια με την EMUI 9.1 έκδοση. Η μεγαλύτερη οπτική αλλαγή είναι τα weather widgets που έχει νέα μοναδικά χρώματα σε σύγκριση με προηγουμένως. Το quick settings dropdown έχει επίσης και αυτό βελτιωθεί, με νέο black gradient effect,  το οποίο στη πράξη μοιάζει κάπως παράξενο, όταν οι ρυθμίσεις είναι απενεργοποιημένες, επειδή κοιτάς σε ένα dark gray κείμενο σε μαύρο background. Τα gesture navigation συνεχίζουν να υπάρχουν εδώ και λειτουργούν το ίδιο όπως και προηγουμένως. Υπάρχουν επίσης ελάχιστες βελτιώσεις στον τομέα του χρώματος και του design σε μερικά ενσωματωμένα από την Huawei apps, κάτι αναμενόμενο από ένα software το οποίο δεν έχει ολοκληρωθεί. Να σημειωθεί ότι η συγκεκριμένη έκδοση δείχνει fake πληροφορίες έκδοσης στη σελίδα About που είναι πολύ συχνό φαινόμενο για pre release εκδόσεις των Huawei smartphones. Αντί το λειτουργικό να αναφέρεται ως EMUI 10, το firmware αναφέρεται ως 9.1 σε ένα Huawei P10. Και αυτό συμβαίνει για να μην διαρρεύσει.
Και επειδή μιλάμε για Android Q, θα πρέπει να αναμένεις την ύπαρξη όλων των συνηθισμένων feature της επόμενης έκδοσης του Android. Να σημειωθεί ότι το νέο EMUI 10 camera app έχει κυρίως οπτικές αλλαγές, με τη μεγαλύτερη διαφορά να είναι οι αλλαγές των εικονιδίων. To scrolling μεταξύ των διαφορετικών camera modes φαίνεται να είναι πιο smooth, όπως και το ελαφρώς ανασχεδιασμένο zoom level switch στην δεξιά πλευρά. Δεν έχουμε σημαντικά νέα camera features.Προς το παρόν αυτά μπορούν να ειπωθούν για το EMUI 10. Μοιάζει πολύ με το EMUI 9 με μικρές πινελιές νέων features και βελτιώσεων. Προς το παρόν βρισκόμαστε σε πρώιμο στάδιο ανάπτυξης και σίγουρα θα προστεθούν πολλά περισσότερα.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment