Το LG G5 φέρνει επανάσταση στα smartphones!

lg g5 boxΤο πρώτο (χρονικά) smartphone που είδαμε στο φετινό MWC 2016 της Βαρκελώνης, ήταν το LG G5. Τελείως διαφορετικό από αυτά που είχαμε δεί και ξέραμε μέχρι σήμερα, με modular design, ένα smartphone που δεχόταν... extensions και έκλεψε τις εντυπώσεις, με τον ένα ή με τον άλλο τρόπο. Παρά το ότι έχει παρέλθει η μέρα επίσημης κυκλοφορίας του, εδώ στην Ελλάδα ακόμα... πετάμε φελλούς στο βαρέλι, αν και έχει αρχίσει να εμφανίζεται δειλά-δειλά στα e-shops, χωρίς να είναι διαθέσιμο. Εμείς, ωστόσο, το βρήκαμε και σας το παρουσιάζουμε αναλυτικά πρώτοι!
Τεχνικά Χαρακτηριστικά LG G5
  • Διαστάσεις: 149.4 x 73.9 x 7.7 mm
  • Βάρος: 159 γρ.
  • Οθόνη: 5,3” IPS (1440x2560 pixels), Gorilla Glass 4
  • Επεξεργαστής: 4-core Qualcomm Snapdragon 820 (1,6-2,15 GHz)
  • Μνήμη: 4GB RAM, 32GB αποθηκευτικού χώρου, microSD έως 200GB
  • Συνδεσιμότητα: 3G, 4G, Wi-Fi 802.11 a/b/g/n/ac-dualband-DLNA-Direct-hotspot, Bluetooth v4.2 (με A2DP, LE, apt-X), GPS-A-GPS-GLONASS, NFC, IR blaster, USB Type-C v1.0 (OTG)
  • Λειτουργικό: Android 6.0.1
  • Κάμερα: Dual 16 MPixel (f/1.8) + 8 Mpixel (f/2.4), laserautofocus, dual-LED flash, 4K@30FPS, 1080p@30FPS, OIS, HDR, εμπρόσθια 8 MPixel, 1080p video
  • Μπαταρία: 2.800mAh (Quick Charge 3.0)
  • Ειδικά χαρακτηριστικά: nano-SIM, αισθητήρας δακτυλικών αποτυπωμάτων, αφαιρούμενη μπαταρία, προσθήκη modules
  • Περιεχόμενα συσκευασίας: Καλώδιο USB Type-C, φορτιστής (1.8A), ακουστικά, εξαγωγέας sim tray

lg g5 box
Πιάνοντας το G5 στα χέρια σου, έρχεται μια μικρή έκπληξη, καθώς δεν έχει την premium αίσθηση που θα περίμενες από μια ναυαρχίδα. Ωστόσο, αυτό έγινε "εν γνώσει" της LG, καθώς ο modular σχεδιασμός απαιτούσε αρκετές παραχωρήσεις. Το πάχος έχει διατηρηθεί σε πολύ καλά επίπεδα, όπως και το βάρος της συσκευής, όμως το φινίρισμα στην περίμετρο της συσκευής είναι"κοφτερό" και αρκετά σημεία θυμίζουν πλαστικό, στην αφή. Το LG G5 είναι unibody (εκτός από το αφαιρούμενο τμήμα του φυσικά) και μεταλλικό, αλλά δυστυχώς δεν γίνεται άμεσα αντιληπτό αυτό.
Το μικρό πλήκτρο κάτω-αριστερά απελευθερώνει το module της μπαταρίας που περιλαμβάνει το ηχείο και την USB Type-C θύρα και στη θέση του μπορείτε να τοποθετήσετε ένα από τα extra modules που διαθέτει η LG, δηλαδή το camera module (με grip, μεγαλύτερη μπαταρία κατά 1.200mAh και decicated πλήκτρα για κάμερα και zoom, ή το Hi-Fi module της Bang & Olufsen. Το συμπέρασμα της κατάστασης είναι πως αν δε σκοπεύετε να αξιοποιήσετε αυτά τα modules, τότε το G5 χάνει μεγάλο κομμάτι της αξίας του.
Ακόμη μια "θυσία" που έγινε στο βωμό του modular σχεδιασμού (αν και δε γνωρίζουμε τελικά αν ήταν απολύτως απαραίτητο ή απλώς η LG θέλησε να το κάνει), ήταν η φυγή των volume buttons από την πλάτη της συσκευής και η μεταφορά τους στην αριστερή πλευρά. Ευτυχώς για όλους μας, το power/lock button έμεινε πίσω και έχει και αισθητήρα δακτυλικών αποτυπώματων, ο οποίος λειτουργεί γρήγορα και εύκολα. Επίσης μπορείτε να ξεκλειδώσετε με taps και tap patterns την οθόνη, όπως ξέρατε ήδη από συσκευές της LG, οπότε "μικρό το κακό". Η εταιρεία, για να βοηθήσει ακόμη περισσότερο στο χειρισμό, έκανε "έξυπνα" τα volume πλήκτρα, αφού (αν θέλετε) με γρήγορη πίεση του "κάτω" (αν η οθόνη είναι κλειστή), ενεργοποιείται η κάμερα και μπορεί να κάνει και αυτόματα λήψη φωτογραφίας, εαν βιάζεστε να απαθανατίσετε τη στιγμή!
Η οθόνη είναι οριακά μεγάλη, αλλά ευτυχώς τα μικρά bezels την καθιστούν εύχρηστη, με τις5,3 ίντσες της να προβάλλουν 1440x2560 pixels. Το IPS panel μπορεί να μην είναι AMOLED αλλά έχει αρκετά καλή απόδοση του μαύρου. Αυτό που θα θέλαμε είναι καλύτερο καλιμπράρισμα του λευκού (τείνει ελάχιστα προς το μπλέ) αλλά και υψηλότερη μέγιστη φωτεινότητα, καθώς θα σας δυσκολέψει σε έντονη ηλιοφάνεια. Συν τοίς άλλοις, η "Auto" ρύθμιση της φωτεινότητας είναι πολύ επιθετική, έτσι το βράδυ θα μειώνεται περισσότερο απ'ότι πρέπει, ώστε να μη κουράζει τα μάτια και να μειώνει την κατανάλωση μπαταρίας, αλλά κάποιοι χρήστες θα την ανεβάζουν για να βλέπουν καλύτερα, όπως ο γράφων.
Το Always-On-Display είναι ακόμη ένα νέο χαρακτηριστικό του LG G5, και αρκετά χρήσιμο. Είναι προαιρετικό, φυσικά, ενώ μπορεί να σας δείχνει την ώρα και τις ειδοποιήσεις σας όταν η συσκευή είναι κλειδωμένη. Μπορεί να δείχνει περιληπτικά τις "ευαίσθητες" ειδοποιήσεις σας (όπως μηνύματα και SMS), ή αναλυτικά. Μόνο πρόβλημα, ότι σε έντονο φωτισμό δε διακρίνονται εύκολα οι πληροφορίες αυτές, ενώ σε δωμάτιο έστω και με τεχνητό φωτισμό, δε θα έχετε πρόβλημα. να τονίσουμε πως η οθόνη σβήνει τελείως αν βάλετε το κινητό στην τσέπη σας, οπότε δε θα καταναλώνει μπαταρία σε εκείνες τις περιπτώσεις. Για την ιστορία, το Always-On-Display καταναλώνει 0,5-1% της μπαταρίας κάθε ώρα που είναι ενεργό, οπότε ρεαλιστικά,γύρω στο 10-15% κάθε 24ωρο επιπλέον.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment