Δοκιμάζουμε το LG Nexus 5X

LG_Nexus_5X_141602065_HDRΤο Nexus 5X της παρουσίασής μας είναι κατασκευασμένο από την LG Electronics και αποτελεί την μικρότερη πρόταση της Google, πίσω από το Nexus 6P, το οποίο με τη σειρά του έχει κατασκευαστεί από την Huawei.
Σχεδιαστικά το Nexus 5X διατηρεί κάποια κοινά στοιχεία με το Nexus 5, το οποίο είχε κάνει την εμφάνισή του το 2013 και επίσης είχε κατασκευαστεί από την LG Electronics, ενώ είναι κατασκευασμένο από υλικό που δίνει την ίδια αίσθηση μαλακής υφής στο χέρι. Η οθόνη του είναι στις 5,2 ίντσες και περιβάλλεται από αρκετά λεπτό bezel μιας και ο σαρωτής δακτυλικού αποτυπώματος έχει τοποθετηθεί στην πλάτη της συσκευής.
LG_Nexus_5X_142017056_HDR
Ο εν λόγω σαρωτής προσφέρει παρόμοιες λειτουργίες με τον αισθητήρα Touch ID της Apple, δηλαδή ξεκλείδωμα της συσκευής και έγκριση συγκεκριμένων ενεργειών (όπως το Android Pay όπου είναι εφικτό). Η εισαγωγή και ρύθμιση του δακτυλικού αποτυπώματος γίνεται με απλό και γρήγορο τρόπο, ενώ γρήγορη είναι και η απόκριση του σαρωτή.Όπως ήδη αναφέρθηκε, η οθόνη του Nexus 5X έχει διαγώνιο 5,2 ιντσών ανάλυσης Full HD. Στο εσωτερικό του βρίσκεται ο Qualcomm Snapdragon 808 με συνολικά έξι πυρήνες: δύο πυρήνες Cortex-A57 χρονισμένους στα 1,82GHz και τέσσερις πυρήνες Cortex-A53 χρονισμένους στα 1,44GHz και το Adreno 418 GPU, που αναλαμβάνει την απόδοση των γραφικών. Η μνήμη RAM ανέρχεται στα 2GB. Ο αποθηκευτικός του χώρος είναι στα 16GB ή στα 32GB. Η μπαταρία του Nexus 5X είναι μη αφαιρούμενη χωρητικότητας 2.700mAh.
LG_Nexus_5X_141633816_HDR
Σε επίπεδο κάμερας το Nexus 5X διαθέτει αισθητήρα κύριας κάμερας ανάλυσης 12.3 Megapixel και f/2.0 ενώ η δευτερεύουσα, εμπρόσθια κάμερα, διαθέτει αισθητήρα ανάλυσης 5 Megapixel f/2.2. Παρά το γεγονός ότι απουσιάζει σύστημα οπτικής σταθεροποίησης της εικόνας η κύρια κάμερα του 5X θα πρέπει να θεωρείται αισθητά βελτιωμένη σε σχέση με αυτές των προηγούμενων μοντέλων της σειράς.
Στα καλούδια που συνοδεύουν την κάμερα θα βρείτε σύστημα αυτόματης εστίασης λέιζερ, dual-LED φλας και λειτουργία HDR+, την οποία όμως θα πρέπει να ενεργοποιήσετε καθώς δεν είναι αυτόματη. Η εφαρμογή διαχείρισης της κάμερας είναι η τυπική που συναντάμε στην έκδοση Marshmallow του Android: απλή όσο δεν πάει άλλο και με ελάχιστους χειροκίνητους ελέγχους.
Αυτό δεν είναι απαραίτητα κακό αλλά ίσως ξενίσει κάποιους χρήστες που ίσως θέλουν να ψάξουν λίγο περισσότερο τις δημιουργικές τους δυνατότητες. Για αυτούς υπάρχει και η επιλογή του να ψάξουν και να εγκαταστήσουν κάποια εφαρμογή διαχείρισης που θα προσφέρει περισσότερες δυνατότητες. Αντίστοιχα, οι επιλογές λήψης είναι περιορισμένες στα auto, panorama, photosphere και blur.
LG_Nexus_5X_142643936_HDR
Όπως συμβαίνει και με όλες τις υπόλοιπες συσκευές Nexus έτσι και εδώ το Nexus 5X ενσωματώνει «γυμνή» έκδοση του Android χωρίς τα skins που συναντάμε στις εκδόσεις που διαθέτουν με τις συσκευές τους οι επιμέρους κατασκευαστές. Όπως ήδη αναφέραμε σε άλλο σημείο η συσκευή διαθέτει το Android 6.0 Marshmallow με την προοπτική βέβαια να είναι από τις πρώτες που θα λάβουν ενημερώσεις από την Google.
Η νέα έκδοση του λειτουργικού προσφέρει πρόσθετα στοιχεία ασφαλείας που επιτρέπουν την ευκολότερη διαχείριση των εφαρμογών που θα αποκτούν πρόσβαση στα προσωπικά δεδομένα του χρήστη. Επιπλέον, το Marshmallow παρέχει κεντρικό έλεγχο απ’ όπου ο χρήστης μπορεί να ελέγχει και να αλλάζει τα εξειδικευμένα permissions που έχουν αποδοθεί για την κάθε εφαρμογή.
Σε επίπεδο συνδεσιμότητας το LG Nexus 5X διαθέτει μόντεμ LTE Cat. 6 που επιτρέπει ταχύτητες downloading στα 300Mbps. Επιπρόσθετα, υποστηρίζει τα συνήθη πρότυπα ασύρματης πρόσβασης Wi-Fi, Bluetooth 4.2 με A2DP και NFC. Για την ενσύρματη σύνδεση διατίθεται υποδοχή USB Type-C.
LG_Nexus_5X_142300783_HDRΚλείνοντας οφείλουμε να πούμε ότι το Nexus 5X δεν έχει τον χαρακτήρα ναυαρχίδας, μιας και υπάρχει σε αυτό το ρόλο το μεγαλύτερο Nexus 5P, αλλά αποτελεί μία συσκευή σχετικά πιο προσιτή που παρέχει ένα ικανοποιητικό πακέτο χαρακτηριστικών και επιδόσεων.
Διαθέτει πολύ καλή οθόνη και σύγχρονο επεξεργαστή που δεν θα σας αφήσουν δυσαρεστημένους. Έχει σαφώς μια πολύ ικανή κάμερα ενώ και ο σαρωτής δακτυλικού αποτυπώματος αποτελεί το πρώτο σκαλοπάτι για όλα όσα θέλει να προωθήσει μελλοντικά η Google (βλέπε Android Pay).
LG_Nexus_5X_142217342_HDRΜειονεκτήματα υπάρχουν αλλά δεν αλλοιώνουν τη θετική εικόνα που δημιουργήθηκε για τη συσκευή: τα 2GB RAM θα μπορούσαν αυξηθούν, θα μπορούσε να υπάρχει και μια επιλογή για μεγαλύτερο αποθηκευτικό χώρο στα 64GB ή θα μπορούσε να έχει ενσωματωθεί και ένα σύστημα οπτικής σταθεροποίησης της εικόνας που θα απογείωνε την κάμερα.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment