Νέο bug στο iOS 9.3.1 επιτρέπει την πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένα σας

Νέο πρόβλημα στις συσκευές της Apple με την αναβάθμιση σε iOS 9.3.1 (ναι αυτή που κυκλοφόρησε η Apple για να διορθώσει τα προβλήματα στο iOS 9.3) καθώς ένα bug μπορεί να επιτρέψει σε μη εξουσιοδοτημένους χρήστες να έχουν πρόσβαση σε προσωπικά δεδομένατης συσκευής σας. Έτσι, η νέα έκδοση του λειτουργικού της Apple μπορεί να επιτρέψει σε άλλους να έχουν πρόσβαση σε προσωπικές φωτογραφίες και επαφές στα iPhone 6s και iPhone 6s Plus, όπως εξηγεί σε σχετικό video ένας Youtuber.
Με μία σχετικά απλή διαδικασία που επιβεβαιώθηκε από πολλά sites, από την οθόνη κλειδώματος μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη φωνητική βοηθό Siri και να ζητήσετε να ξεκινήσει μία αναζήτηση στο twitter. Κατόπιν με αυτό τον τρόπο, μπορείτε να έχετε πρόσβαση σε στοιχεία της συσκευής ακόμη κι αν δεν είστε ο κάτοχός της.
Αν π.χ. αναζητήσετε μία επαφή και πατήσετε σ’ αυτή, με ένα gesture που χρησιμοποιεί το 3D touch, σας ανοίγει ένα pop up παράθυρο. Αν πατήσετε Add to Existing Contact, σας ανοίγει ο κατάλογος με τις επαφές.  Προσθέτοντας μία φωτό, σας ανοίγει και η γκαλερί με τις φωτός.
Η μέθοδος λειτουργεί όμως μόνο σε iPhone 6s και 6s Plus, καθώς το bug σχετίζεται με το3D Touch.
ios bug
Βεβαίως, δεν έχετε να ανησυχείτε για τίποτα αν δεν αφήσετε τη συσκευή σε λάθος χέρια έως ότου διορθωθεί το πρόβλημα!
Εάν πάντως θέλετε να είστε πλήρως προστατευμένοι, απενεργοποιήστε προς το παρόν την πρόσβαση της Siri στο Twitter και τις Photos, ενώ για να εμποδίσετε την πρόσβαση στις επαφές σας πρέπει να απενεργοποιήσετε το Siri lock screen activation.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment