Ρεκόρ εκδηλώσεων στην Ελλάδα «για να μάθουν τα παιδιά προγραμματισμό»

Με γοργούς ρυθμούς αυξάνεται ο αριθμός των εκδηλώσεων που διοργανώνονται την εβδομάδα 11-17 Οκτωβρίου 2014 στην Ελλάδα, στο πλαίσιο τηςΕυρωπαϊκής Εβδομάδας Προγραμματισμού
Η Ε.Ε. έχει απευθύνει σχετική πρόσκληση από τα τέλη Ιουνίου 2014.

Ο αριθμός των εκδηλώσεων για την μύηση παιδιών ακόμα και προσχολικής ηλικίας, δημοτικού, γυμνασίου, λυκείου στην τέχνη του προγραμματισμού είναι τόσο υψηλός (και συνεχίζει να αυξάνεται) που μας φέρνει τρίτους στην κατάταξη των 38 χωρών, μετά την Ιρλανδία και την Γαλλία, με 195, ως τώρα, εκδηλώσεις τριγύρω μας, σε σύνολο 1500 ανά την Ευρώπη!

  • Στις 14 Οκτωβρίου 2014, αναμένεται να μάθουμε περισσότερα από την Ε.Ε. «για μια νέα διαδικτυακή πλατφόρμα που θα υποστηρίξει το εγχείρημα, με πρωτοβουλία της βιομηχανίας», εάν δεν πρόκειται για την ήδη γνωστή πλατφόρμα του code.org, η οποία ήδη αξιοποιείται και στην Ελλάδα.
Οι εκδηλώσεις αυτές διοργανώνονται από πρόθυμους δασκάλους και καθηγητές που έχουν ήδη από καιρό ασχοληθεί με την ανάπτυξη των σχετικών ικανοτήτων των μαθητών τους, όπως μπορείτε να διαπιστώσετε διατρέχοντας τους δικτυακούς τους τόπους. Στην Ρόδο, παιδιά της 5ης και 6ης Δημοτικού στο 1ο Δημοτικό Σχολείο της πόλης θα παίξουν, χωρίς την χρήση υπολογιστή, παιχνίδια αλγοριθμικής σκέψης στην αυλή του σχολείου τους και θα συναγωνιστούν στον προγραμματισμό αξιοποιώντας το πλούσιο υλικό του code.org (με ενσωματωμένη εκπαιδευτική ύλη, εργαλεία και σύστημα διαχείρισης των μαθητών από τους καθηγητές). Στο Γενικό Λύκειο Δομοκού θα παίξουν με την lingua franca του Διαδικτύου, την HTML και θα πειραματιστούν με τις πλακέτες Arduino. Στο Λύκειο της Μιχανιώνας του Κυζίκου στο Θερμαϊκό θα δουλέψουν με το AppInventor για να αναπτύξουν τα παιδιά το πρώτο τους app, στο Γυμνάσιο στους Σοφάδες του Βόλου θα πάρει φωτιά η Scratch 2, όπου θα γίνει παρουσίαση εφαρμογών που έχουν ήδη αναπτύξει τα 16χρονα παιδιά, όπως και στην Θέρμη, στο 12ο Δημοτικό Σχολείο Καλλιθέας και αλλού. Παιδιά της Γ' Δημοτικού στους Ανθόκηπους Ευκαρπίας θα κάνουν τον Μάρκο να αναζητήσει θησαυρούς, στο Τμήμα Ένταξης στο 30ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών θα φωνάξουν «ο προγραμματισμός είναι για όλους», στον Βύρωνα 15χρονα παιδιά θα αξιοποιήσουν την εμπειρία που απέκτησαν από την Ώρα του Κώδικα πέρσι, στην έδρα του CoderDojo την Κυριακή θα γίνει παρουσίαση της Μηχανής του Τούρινγκ... 

Η λίστα συνεχίζεται με εξαιρετικά ενδιαφέρουσες εκδηλώσεις και σας προτρέπουμε να βρείτε τις πλέον ενδιαφέρουσες για να συμμετέχετε με τα παιδιά σας και να μας μεταφέρετε την εμπειρία σας! Καλό coding!
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment