Google και HTC συνεργάζονται για το πρώτο Android 5.0 Lollipop tablet

Ημέρα σημαντικών ανακοινώσεων σήμερα για τη Google και την Android πλατφόρμα όπου μετά το Nexus 6 και το Android 5.0 Lollipop, την εμφάνιση του κάνει το νέο tablet της εταιρείας και της σειράς Nexus το οποίο μάλιστα κατασκευάζεται από την HTC.
Ο λόγος για το Nexus 9 το οποίο διαθέτει φυσικά οθόνη 8.9 ιντσών με αναλογία διαστάσεων 4:3 και σηματοδοτεί την επιστροφή της HTC στην κατασκευή tablet μετά από αρκετό καιρό.
Το Nexus 9 είναι το πρώτο tablet στο οποίο βλέπουμε προεγκατεστημένο το νέο Android 5.0 Lollipop ενώ στον τομέα του σχεδιασμού η HTC έχει κάνει όπως φαίνεται αρκετά καλή δουλειά, με έμφαση στο περίβλημα της συσκευής όπου η εταιρεία έχει κάνει χρήση βουρτσισμένου αλουμινίου . Η ανάλυση της οθόνης είναι αρκετά μεγάλη και συγκεκριμένα στα 2048 x 1536 ενώ θα πρέπει να περιμένουμε πολύ καλή ηχητική απόδοση εξαιτίας της ενσωμάτωσης της τεχνολογίας BoomSound.


Δημοσιευμένη Εικόνα

Το ίδιο θα ισχύει και στον τομέα των επιδόσεων, κάτι για το οποίο αποτελεί εγγύηση ο Tegra K1, το πρώτο 64bit mobile SoC όχι μόνο για την Nvidia αλλά και για ολόκληρη τη σειρά Nexus, και το οποίο συνοδεύεται από 2 GB RAM, 16/32 GB αποθηκευτικό χώρο και αυτονομία περίπου 9 ωρών. Οι δύο κάμερες που διαθέτει το Nexus 9 έχουν ανάλυση 8 και 1.6MP αντίστοιχα και από τις σημαντικές απουσίες είναι αυτή μιας θύρας microSD για επέκταση του διαθέσιμου αποθηκευτικού χώρου.

Από τα ενδιαφέροντα αξεσουάρ για το Nexus 9 είναι ένα εξωτερικό πληκτρολόγιο το οποίο συνδέεται μαγνητικά με τη συσκευή και δίνει τη δυνατότητα για πιο παραγωγικές διαδικασίες.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment