Sony Xperia Tablet Z2 Wi-Fi+LTE

Εξωτερικά, μόνο το έμπειρο μάτι θα εντοπίσει αλλαγές σε σχέση με το Tablet Z, καθώς η μόνη εμφανής διαφορά είναι η ύπαρξη των στερεοφωνικών ηχείων στην πρόσοψη της συσκευής, σχεδίαση που έχει βελτιώσει ουσιαστικά την εμπειρία ακρόασης. Τα του ήχου συμπληρώνουν οι τεχνολογίες ClearAudio+ καθώς και το ψηφιακό noise reduction. Αν και το Tablet Z ήταν ήδη πολύ λεπτό και ελαφρύ, η Sony κατάφερε να μειώσει το πάχος κατά μισό χιλιοστό και το βάρος κατά 11%. Μάλιστα, αυτά επετεύχθησαν χωρίς να μειωθεί η χωρητικότητα της μπαταρίας, ενισχύοντας τα χαρακτηριστικά αδιαβροχοποίησης και βελτιώνοντας αισθητά την ακαμψία του tablet. H διαγώνιος της οθόνης παρέμεινε στις 10,1 ίντσες και η ανάλυση στα 1.920x1.200 pixels, όμως αυτή τη φορά το πάνελ είναι τεχνολογίας IPS, ενώ χρησιμοποιεί τις τεχνολογίες Live Colour LED, Triluminos και X-Reality engine. Το αποτέλεσμα είναι οι σαφώς βελτιωμένες γωνίες θέασης, ο μειωμένος θόρυβος και τα πολύ ζωηρά χρώματα.
Στην καρδιά του Tablet Z2 συναντάμε το τετραπύρηνο Snapdragon 801 SoC, που αποτελεί μία ελαφρώς βελτιωμένη έκδοση του Snapdragon 800, με υψηλότερους χρονισμούς. Το SoC υποστηρίζεται από 3GB, οπότε περιμέναμε άριστες επιδόσεις. Πράγματι, στα διάφορα benchmarks οι μετρήσεις του ήταν κορυφαίες, αν και στην πράξη δεν έλειψαν κάποιοι δισταγμοί, πιθανόν επειδή το λογισμικό δεν είναι ακόμα στην τελική του μορφή. Πάντως, το ταχύτερο SoC έχει ευνοήσει την αυτονομία, και στην αναπαραγωγή βίντεο μας έδωσε 7 ώρες λειτουργίας. Ο εσωτερικός αποθηκευτικός χώρος ανέρχεται στα 16GB, εκ των οποίων είναι διαθέσιμα τα 11, μπορείτε όμως να προσθέσετε κάρτα μνήμης έως 64GB. Όσο για το λειτουργικό, το Tablet Z2 είναι το πρώτο προϊόν της εταιρείας που δοκιμάζουμε με Android 4.4.2. Το OS δεν είναι stock, αλλά φέρει το UI της Sony Mobile ήταν και είναι από τα πιο διακριτικά που υπάρχουν. Ανάμεσα στις μικρές χρηστικές ευκολίες που εντοπίσαμε ήταν η δυνατότητα εναλλαγής ανάμεσα στις φωτογραφίες με κάθετο swipe, χαρακτηριστικό που διευκολύνει αφάνταστα τη χρήση όταν κρατάτε το tablet με τα δύο χέρια, καθώς και η δυνατότητα ενεργοποίησης της οθόνης με διπλό tap. 
 Η κάμερα διαθέτει module των 8MP, υποστηρίζει λειτουργίες πανοράματος, HDR, καθώς και όλες τις έξτρα δυνατότητες που γνωρίσαμε από την κάμερα του Xperia Z, όπως τα εφέ AR και το Social Live. Μία καινούρια επιλογή είναι το Defocus, που σας επιτρέπει να τραβήξετε μία φωτογραφία και μετά να επιλέξετε εσείς το βάθος πεδίου. Η επιλογή λειτουργεί αντίστοιχα με εκείνη στα Lumia PureView της Nokia, με τη διαφορά ότι το εφέ στη Sony είναι λιγότερο ραφιναρισμένο και, αναλόγως τη λήψη, μπορεί να είναι εμφανή τα όρια του blur.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment