Wifi plus με όλες τις δυνατές συνδέσεις στο IOS6

Ένα ακόμα νέο χαρακτηριστικό του iOS 6 αποκαλύφθηκε από τα καλά παιδιά που έχουν εγκαταστήσει την iOS 6 beta 4 και ψάχνουν να βρουν τις αλλαγές στο λειτουργικό. Η Apple πρόσθεσε ένα μικρό αλλά ιδιαίτερα χρήσιμο χαρακτηριστικό, Wi-Fi Plus Cellular. Αυτό σημαίνει ότι το iPhone 5 αλλά και το iPhone 4S και iPhone 4 και όσα άλλα iPhone αποκτήσουν πλήρως λειτουργικές εκδόσεις του iOS 6, θα μπορούν να επιλέξουν αυτόματα την επιστροφή σε δίκτυο 3G όταν εντοπίζουν ότι το WiFi δεν ανταποκρίνεται.
Αυτό που συμβαίνει σήμερα είναι το iOS 5 να περιμένει μέχρι το WiFi να κάνει time out και μετά να ενεργοποιήσει το 3G. Είναι φορές όμως που το WiFi έχει κολλήσει ή το iPhone έχει απομακρυνθεί από το WiFi hotspot αλλά το iOS 5 θυμάται την σύνδεση. Σε αυτές τις περιπτώσεις το iPhone απλά δεν μπορεί να συνδεθεί στο internet και περιμένει μέχρι να τερματίσει η σύνδεση με time out. Με το νέο Wi-Fi Plus Cellular η αλλαγή θα γίνεται αυτόματα γιατί προτεραιότητα για το iOS 6 αποτελεί η συνδεσιμότητα του χρήστη με τον έξω κόσμο.
Μένει να δούμε την κατανάλωση της μπαταρίας, αν το iPhone 5 με iOS 6 θα χρησιμοποιεί LTE και αν η Apple θα χρησιμοποιήσει το Wi-Fi Plus Cellular στην τελική έκδοση του iOS 6 μαζί με chip κατασκευασμένα σε τεχνολογίες μικρότερης κλίμακας για εξοικονόμηση ενέργειας. Η αυτονομία του iPhone 5 με το iOS 6 πρέπει να βελτιωθεί σημαντικά αν το Wi-Fi Plus Cellular λειτουργεί όπως φαίνεται.
Μένει να δούμε αν τελικά επαληθευθούν αυτές οι προσδοκίες στο iPhone 5 event που λέγεται ότι έχει προγραμματιστεί για τις 12 Σεπτεμβρίου 2012 και φυσικά στην τελική διάθεση του iPhone 5 στις 21 Σεπτεμβρίου.
Φυσικά αυτή δεν είναι η μόνη αλλαγή που φέρνει η Apple στο iOS 6. Το νέο λειτουργικό για το iPhone 5 και το iPad θα προσφέρει νέους χάρτες με την υπογραφή της Apple, μακρυά από το Google maps που είχαμε συνηθίσει μέχρι σήμερα. Το YouTube app θα βρεθεί επίσης εκτός iOS 6 και iPhone 5 αλλά θα παραμείνει λειτουργικό στα παλιότερα μοντέλα που δεν μπορούν να αναβαθμιστούν. Ένα ακόμα από τα χαρακτηριστικά του iOS 6 λέγεται ότι θα είναι η επιπλέον σειρά εικονιδίων στην οθόνη του iPhone 5.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment