To Google κοντράρει ευθέως την Apple

Σύμφωνα με το Bloombeg, η θυγατρική του Google Motorola υπέβαλε μύνηση για παραβίαση των πνευματικών δικαιωμάτων εναντίον της Apple στην αρμόδια αμερικάνικη επιτροπή στην Ουάσιγκτον. Σύμφωνα με την αναφορά, η αίτηση της Motorola ζητάει να μπλοκαριστεί η Apple στο να εισάγει τα iPhone, iPad , iPod Touch και "διάφορους υπολογιστές Apple". Η σημερινή αγωγή είναι η τελευταία από μια σειρά από πρόσφατες διαφορές μεταξύ των Apple και Motorola/Google, αλλά σημαδεύει την πρώτη φορά που η Motorola υποβάλει μια τέτοια αγωγή από την ημέρα που οριστικοποιήθηκε η εξαγορά της από το Google τον Φεβρουάριο.
Δεν είναι ξεκάθαρο ακόμη ποιές πατέντες το Google προσπαθεί να υπερασπιστεί με την νέα αγωγή , αλλά εκπρόσωπος της Motorola μας επιβεβαίωσε πως η εταιρία όντως υπέβαλε την αγωγή.
Ακόμη περιμένουμε λεπτομέρειες , αλλά βασισμένοι σε ότι ακούσαμε μέχρι τώρα, η αγωγή θα εστιάσει σε τεχνολογίες που η Apple χρησιμοποιεί σχεδόν σε όλα τα μηχανήματα της. Η πλήρης αγωγή θα είναιδιαθέσιμη στο επίσημο ιστότοπο της επιτροπής την Δευτέρα.
Μέχρι τότε η σχετική επίσημη δήλωση της Motorola λέει:
"Θα επιθυμούσαμε να τα βρούμε σε αυτά τα ζητήματα των πνευματικών δικαιωμάτων, αλλά η απροθυμία της Apple να ζητήσει άδεια από εμάς δεν μας αφήνει πολλά περιθώρια εκτός από το να υπερασπιστούμε τον εαυτό μας και τις καινοτομίες των μηχανικών μας"
Αξίζει να σημειωθεί πως σε προκαταρκτική απόφαση σε προηγούμενη διένεξη μεταξύ Morotola εναντίον Apple ο δικαστής αποφάσισε πως η Apple όντως παραβίασε μία πατέντα της Motorola. H απόφαση για αυτή την υπόθεση αναμένεται την επόμενη εβδομάδα. Αυτή ήταν μια συνηθισμένη πατέντα, και η απαγόρευση εισαγωγών βασισμένη σε μια τέτοια απόφαση δεν είναι πιθανή. Επίσης αν η Motorola κερδίσει την απαγόρευση με αυτή την απόφαση δεν θα επηρεάζει τα iPhone 4S και το νέο iPad 4G γιατί αυτά χρησιμοποιούν επεξεργαστή Qualcomm που δεν περιλαμβάνονται στους ισχυρισμούς της πατέντας της Motorola.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment