Windows Phone 7: ετοιμα για κυκλοφορία

Είμαστε σε μια ενδιαφέρουσα κατάσταση με τα Windows Phone 7. Εξακολουθούμε να μην γνωρίζουμε τι συσκευές θα τρέχει το λειτουργικό σύστημα ούτε ακριβώς πότε θα κυκλοφορήσει, αλλά είχαμε ήδη την ευκαιρία να περάσουμε αρκετό ποιοτικό χρόνο όχι με μία, αλλά με δύο διαφορετικές εκδόσεις του "Mobile Revolution" της Microsoft.
Και αν αυτό δεν ήταν αρκετό, έχουμε αποκτήσει πρόσβαση σε μια σειρά από αναλυτικά έγγραφα σχετικά με την αρχιτεκτονική του OS κατά παραχώρισιν του tweakers.net και HTCPedia.com, έγγραφα που εξηγούν τα πάντα λεπτομερώς, από ringtones μέχρι drivers της συσκευής. Είναι περίπου 200 σελίδες με γενικά πράγματα, αλλά υπάρχουν καιαρκετά πολύ ενδιαφέροντα. Ας δούμε τι έχουμε.
Δεν έχετε Windows Live ID; Θα αποκτήσετε, τουλάχιστον αν θέλετε να χρησιμοποιήσετε τα Windows Phone 7. Όταν χρειαστεί να ενεργοποιήσετε το τηλέφωνό σας για πρώτη φορά, θα πρέπει είτε να υπογράψετε με τον υπάρχοντα λογαριασμό σας ή να δημιουργήσετε ένα νέο. Δεν είναι απολύτως σαφές ποιες ακριβώς πληροφορίες θα υπάρχουν στο λογαριασμό σας, αν και είναι μάλλον σίγουρο ότι οι αγορές εφαρμογών και άλλα παρόμοια, θα συνδέονται με τον λογαριασμό σας και όχι με το τηλέφωνό σας. Δεν γνωρίζουμε αν η μεταφορά τους θα είναι τόσο ανώδυνη όπως είναι με το Android αλλά δε θα μας εξέπλητε κάτι τέτοιο. Η Microsoft έχει δώσει βάρος επίσης πολύ στο cloud-based storage, έτσι το Froyo ενδέχεται να μην είναι το μόνο που υποστηρίζει τον αυτόματο συγχρονισμό των δεδομένων του χρήστη.
Two flavors of apps
Σχετικά με τις εφαρμογές που θα τρέχουν σε αυτό που η Microsoft ονομάζει "Windows Phone OS 7.0 Application Platform" η οποία είναι, φυσικά, σχεδιασμένη για τη στήριξη των 3 οθόνών + το cloud world στο οποίο οι καταναλωτές θα "ζουν". Θα υπάρχουν δύο βασικές κατηγορίες προγραμμάτων για κατέβασμα. Η πρώτη θα είναι τα πιο ελαφριά προγράμματα που αναπτύσσονται σε μεγάλο βαθμό με τη χρήση του Silverlight (το ανταγωνιστικό format της Microsoftγια το Flash). Με άλλα λόγια, αυτές θα είναι ουσιαστικά web εφαρμογές που θα εκτελούνται τοπικά στο τηλέφωνο, όπως και στο webOS.
Η άλλη κατηγορία των εφαρμογών είναι βασισμένη στο XNA και εδώ μιλάμε πρωτίστως για παιχνίδια ή οτιδήποτε άλλο χρειάζεται λίγη επιπλέον ιπποδύναμη. Το XNA είναι cross-platform περιβάλλον ανάπτυξης της Microsoft , η οποία επιτρέπει στους προγραμματιστές να γράψουν κώδικα που μπορεί, θεωρητικά, να χρησιμοποιηθεί στο Zune, Xbox 360, ή ακόμη και στα Windows με ελάχιστα tweaks. Θα υπάρχουν επίσης υβριδικές εφαρμογές, οι οποίες θα περιέχουν στοιχεία και των δύο.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment