Sony Ericsson Xperia X10 mini pro

Το Xperia X10 mini pro αποτελεί μινιατούρα του Xperia X10, χωρίς όμως αυτό να σημαίνει ότι δεν προσφέρει και τίποτα καινούργιο. Απεναντίας, είναι ένα κινητό που συνοψίζει -και στα εξωτερικά και στα εσωτερικά γνωρίσματά του- την τελευταία λέξη της τεχνογνωσίας της Sony Ericsson. Απ' την οθόνη ως τη συνδεσιμότητα και απ' το πληκτρολόγιο ως τα οπτικοακουστικά χαρακτηριστικά το Xperia X10 mini pro είναι ένα smartphone με ξεκάθαρους στόχους: Θέλει να κατακτήσει τον νεαρόκοσμο, και ειδικά τους «ψαγμένους» λάτρεις των «έξυπνων» τηλεφώνων που αναζητούν ένα αντιπροσωπευτικό δείγμα της γενιάς των κινητών-υπολογιστών.
Design
Ο οποιοσδήποτε, κοιτώντας αυτό το κινητό έστω και για πρώτη φορά, θα καταλάβει ότι είναι ένα εξελιγμένο μοντέλο, καθώς η κατασκευή ακολουθεί τα πρότυπα των sliders κινητών με ένα πλήρες πληκτρολόγιο να κρύβεται ακριβώς από κάτω, για να κάνει και πιο εύκολη τη μεταβίβασή σας απ' τον προσωπικό υπολογιστή στο κινητό. Ο δε σχεδιασμός του «πατάει» στο χαρακτηριστικό σχέδιο της κατασκευάστριας εταιρείας 'human curvature', χάρη στο οποίο η συσκευή «κουμπώνει» στην παλάμη σας, χαρίζοντας έτσι την εντύπωση ότι το κινητό αποτελεί μέρος του σώματός σας.
Multimedia
Στον οπτικοακουστικό τομέα την προσοχή τραβά η οθόνη αφής TFT 2,55 ιντσών, 262 χιλιάδων χρωμάτων κι ανάλυσης 240 x 320 pixels που σας κάνει να νιώθετε σαν στο σπίτι σας. Με το παραμετροποιήσιμο περιβάλλον το οποίο διαθέτει το Xperia X10 mini pro μπορείτε να διαμορφώσετε όπως εσείς θέλετε τις λειτουργίες του κινητού σας στην οθόνη του. Ακόμη, όταν χρειαστείτε να μεταφέρετε μία λειτουργία ή να την αντικαταστήσετε ή να την «πετάξετε», απλά κάνετε 'drag and drop' και κάνετε ήσυχοι τη δουλειά σας. Το ίδιο καλές εντυπώσεις συγκεντρώνει η multimedia λειτουργία 'Timescape', για να έχετε όλες τις εφαρμογές σας συγκεντρωμένες σε ένα σημείο. Όλα τα μηνύματα, οι επαφές σας αλλά και η πρόσβαση στους λογαριασμούς σας σε social sites βρίσκονται πιο κοντά σας απ' όσο φαντάζεστε. Όταν όμως θελήσετε να ακούσετε μουσική και να «χαλάσετε» τον κόσμο όχι τόσο με την ένταση, αλλά με την κρυστάλλινη ποιότητα των τραγουδιών σας, ένα έχετε στο μυαλό σας: το Walkman player, για ν' απολαμβάνετε τη μουσική όπως σας αξίζει, ενώ πατώντας το κουμπί «απείρου», αρχίζετε την εξερεύνηση. Αν πάλι έχετε όρεξη να ακούσετε τυχαία κομμάτια, επιλέξετε το ραδιόφωνο FM. Παρακάτω, η κάμερα των 5 megapixels με αυτόματη εστίαση για βέλτιστη ευκρίνεια, με εγγραφή βίντεο αλλά και με το geotagging, απαθανατίζει τις αγαπημένες σας στιγμές τις οποίες μετά τις μοιράζεστε με τους φίλους σας. Σε υψηλά επίπεδα κινείται κι ο επεξεργαστής Qualcomm MSM7227, που «τρέχει» στην καρδιά του Xperia X10 mini pro στα 600 MHz. Τέλος, το Android 1.6 αλλά και η εσωτερική μνήμη των 128 MB με δυνατότητα επέκτασης καρτών μνήμης έως 16 GB θα σας αφήσει ικανοποιημένους.
Συνδεσιμότητα
Η πρόσβαση στα δίκτυα HSDPA και HSUPA εγγυάται υψηλές ταχύτητες ευρυζωνικού επιπέδου. Στη στιγμή «κατεβάζετε» συνημμένα αρχεία, e-mails ενώ μπαίνετε σε sites για να μαθαίνετε την επικαιρότητα σε λίγα δευτερόλεπτα. Στον ίδιο χώρο, όταν θέλετε να κάνετε τα ψώνια σας, μπαίνετε στο ηλεκτρονικό κατάστημα Android Market όπου κάθε εφαρμογή μπορεί να γίνει δική σας. Σ' αυτό συμβάλλει και η σύνδεση Wi-Fi, αλλά και η λειτουργία Microsoft Exchange ActiveSync που θα σας κρατά ενημερωμένους ανάλογα με τις ανάγκες σας. Κλείνοντας, το ενσωματωμένο GPS παρέχει πληροφορίες εντοπισμού του προορισμού σας, αλλά και τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσετε τη γεωγραφική σήμανση (geotagging).
Πράγματι, λοιπόν, το Xperia X10 πολλαπλασιάζεται, και το Xperia X10 mini pro είναι ένα άξιο «τέκνο» του, που ενσωματώνει όλες σχεδόν τις λειτουργίες που χρησιμοποιεί ο σύγχρονος "κινητός χρήστης". Αναμένεται το β' τρίμηνο του 2010, σε άγνωστη, προς το παρόν, τιμή.
Τεχνικά Χαρακτηριστικά
Δίκτυο λειτουργίας: HSDPA/HSUPA, GSM quad-band/GPRS/EDGE
Οθόνη: TFT 2.55'', 262.144 χρωμάτων, 240 x 320 pixels
Κάμερα: 5 Megapixels, autofocus, geotagging, καταγραφή video, photo & video light, album application
Μνήμη: 128 ΜΒ + θύρα για κάρτες microSD (περιλαμβάνεται κάρτα 2GB)
Χαρακτηριστικά: Google Android 1.6, 600 MHz Qualcomm MSM7227, ακουστικά 3,5 mm, Bluetooth 2.1 A2DP, Wi-Fi, A-GPS, Walkman player, Microsoft Exchange ActiveSync
Χρόνος ομιλίας: 4 ώρες (2G) - 3,5 ώρες (3G)
Χρόνος αναμονής: 285 ώρες (2G) - 360 ώρες (3G)
Διαστάσεις: 90 x 52 x 17 mm
Βάρος: 120 γρ.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment