1,7 δις smartphones στην αγορά

Ο συνολικός αριθμός smartphones σε χρήση παγκοσμίως θα παρουσιάσει άνοδο, με ετήσιο ρυθμό αύξησης περί τα 32%, από το 2010 που διανύουμε μέχρι το 2014, χρονιά κατά το οποίο θα φτάσει τον εντυπωσιακό αριθμό των 1,7 δις συσκευών. Αυτό υπογραμμίζει μεγάλη έρευνα της Analysys Mason, η οποία επίσης αναφέρει ότι τα smartphones το 2014 θα καταλαμβάνουν το 26% της αγοράς.
Περισσότερο από το 50% της άνωθεν αύξησης, αναμένεται να εκδηλωθεί κυρίως στις αναπτυσσόμενες αγορές της Ασίας και της Λατινικής Αμερικής. Παράλληλα, το αγοραστικό κοινό της Δυτικής Ευρώπης, της Βορείου Αμερικής και της Ωκεανίας μαζί, αναμένεται να συμμετάσχει με λιγότερο από 30% στην συνολική ανάπτυξη, συνεπώς καθίσταται κατανοητό πως η αγορά των smartphones θα υποστεί πολλές αλλαγές στα επόμενα χρόνια.
Όπως δήλωσε ο κ. Jim Morrish, υπεύθυνος της συγκεκριμένης έρευνας, «Η παγκόσμια αγορά των smartphones στις ήδη ανεπτυγμένες χώρες θα συνεχίσει να είναι άκρως ανταγωνιστική, ενώ για αυτές που βρίσκονται υπό ανάπτυξη, η Nokia και η Samsung ετοιμάζονται να τους δώσουν νέες ευκαιρίες για περαιτέρω ανέλιξη.»
Ο κ. Morrish, εστίασε επίσης στο γεγονός, πως θα υπάρξουν στοιχειώδεις διαφορές στην δυναμική των ανταγωνισμών που θα προκύψουν μεταξύ ανεπτυγμένων και αναπτυσσόμενων αγορών. Χαρακτηριστικά, δήλωσε: «Τα συστατικά για μια επιτυχημένη πρόταση σε ό,τι αφορά τα δεδομένα της κινητής τηλεφωνίας για ανερχόμενες αγορές, θα είναι διαφορετικά από ότι στις ήδη ανεπτυγμένες και το iPhone, δυστυχώς, δεν συμπεριλαμβάνεται σε κάποιο από αυτά
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment