Google Play Store: Αλλάζουν τα εικονίδια όλων των εφαρμογών

Ανοίγοντας το Google Play Store βλέπουμε αμέτρητες εφαρμογές, που η κάθε μία έχει διαφορετικού σχήματος εικονίδιο. Θα βρούμε κάποιες με ακανόνιστο εικονίδιο, κάποιες άλλες να έχουν στρογγυλό, μερικές έχουν πλήρως τετράγωνο, και άλλες διαθέτουν τετράγωνο εικονίδιο με στρογγυλεμένες γωνίες.
Η Google θέλει να εξαλείψει αυτή τη διακριτή διαφορά μεταξύ των σχημάτων των εικονιδίων στο Google Play Store. Γι΄αυτό, η εταιρεία δημοσίευσε τους νέους κανόνες που διέπουν τα αποδεκτά εικονίδια στο Google Play Store, σε μια ανάρτηση στο Blog Developers Blog. Η Google απαιτεί από τους προγραμματιστές να χρησιμοποιούν απαραιτήτως τετράγωνα εικονίδια, με στρογγυλεμένες γωνίες ή αλλιώς squircle.
Οι υφιστάμενοι δημιουργοί θα έχουν τη δυνατότητα να ανανεώσουν τα εικονίδια των εφαρμογών του από τον Απρίλιο του 2019, και θα πρέπει να φροντίσουν ώστε τα νέα εικονίδια να συμμορφώνονται με τους νέος κανόνες της Google, δηλαδή να είναι squircle. Όσον αφορά τις νέες εφαρμογές που υποβάλλονται στο Google Play Store, από την 1η Μαΐου του 2019, δεν θα γίνονται αποδεκτές αν δεν ακολουθούν τις νέες οδηγίες που εξέδωσε η Google. Επίσης, όλα τα εικονίδια που δεν έχουν ενημερωθεί με τη νέα μορφή, μέχρι τις 24 Ιουνίου 2019, θα χαρακτηριστούν ως εικονίδια παλαιού τύπου, και οι προγραμματιστές δεν θα μπορούν να τα ενημερώνουν.
Τα παλαιού τύπου εικονίδια θα υποστούν από την Google μία μικρή τροποποίηση. Ασχέτως με το σχήμα που έχουν, θα ενσωματωθούν σε ένα λευκό squircle, έτσι ώστε να διατηρηθεί ομοιομορφία του Google Play Store. Στην παρακάτω εικόνα μπορούμε να δούμε στα αριστερά το αρχικό εικονίδια, στη μέση το ένα εικονίδιο νέου τύπου, και στα δεξιά το πως θα εμφανίζονται τα εικονίδια παλαιού τύπου.
Επιπλέον, η Google δεν θα επιτρέπει τη χρήση διαφάνειας στα εικονίδια. Ακόμη και τα κενά στις γωνίες θα πρέπει να είναι συμπληρωμένα με λευκό χρώμα. Η εταιρεία επισημάνει ότι αυτή η πολιτική θα εφαρμοστεί μόνο στην Android εφαρμογή, στην ιστοσελίδα του Play Store, και στο Chrome OS. Τα Wear OS, Android TV, και Android Auto δεν θα τηρήσουν τη νέα πολιτική σχεδιασμού των εικονιδίων για τις εφαρμογές που φιλοξενούνται στο Google Play Store.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment