Τι πιστέυουν οι Έλληνες οδηγοί για τα αυτόνομα αυτοκίνητα;

Τα αυτόνομα οχήματα κινούνται και χωρίς ανθρώπινη παρέμβαση. Τα οχήματα αυτά με τη βοήθεια πλήθους αισθητήρων έχουν τη δυνατότητα να αντιλαμβάνονται το περιβάλλον στο οποίο βρίσκονται και να κινούνται, χρησιμοποιώντας τεχνολογικά μέσα για λήψη αποφάσεων σε πραγματικό χρόνο, όπως radar, συστήματα οδομετρίας, GPS και computer vision (ψηφιακές εικόνες που μετατρέπονται σε επεξεργάσιμα δεδομένα).
Εκτός από τους παραδοσιακούς κατασκευαστές αυτοκινήτων, πολλοί τεχνολογικοί κολοσσοί όπως η Tesla Motors, η Google και η Apple επενδύουν μεγάλα ποσά στην ανάπτυξη της τεχνολογίας αυτής που μπορεί να φέρει την επανάσταση στην καθημερινότητά μας, να μας κάνει πιο παραγωγικούς σ’ αυτό τον «νεκρό» χρόνο της μετάβασης ή τουλάχιστον να μειώσει σημαντικά το καθημερινό μας άγχος.
Όλα όσα χρειάζεται να γνωρίζεις για την αυτόνομη οδήγηση
Αν και η σχετική τεχνολογία ακόμα αναπτύσσεται και βελτιώνεται, φαίνεται να κυριαρχεί στο μέλλον του αυτοκινήτου. Και οι δραστηριότητες στις οποίες οι οδηγοί θα έστρεφαν την προσοχή τους όσο την οδήγηση αναλαμβάνει η τεχνολογία; Οι περισσότεροι θα συνέχιζαν να προσέχουν τον δρόμο (αρχικά, προφανώς, λόγω της αναφερθείσας ανασφάλειας), ενώ αρκετοί θα αφιέρωναν τον χρόνο τους στο να εργαστούν σε ένα φορητό υπολογιστή ή στο smartphone.
Σημαντικό ποσοστό, επίσης, θα επιλέξει να κάνει – νόμιμα, πλέον – τηλεφωνήματα, να ακούσει μουσική, να διαβάσει, να περιηγηθεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ή ακόμα και να κοιμηθεί(!).
Η έρευνα διεξήχθη στο τέλος του 2016 από την εταιρεία ερευνών TNS, σε ένα δείγμα 575 οδηγών αυτοκινήτων της LeasePlan και τα ερωτηματολόγια συμπληρώθηκαν online. Από τους ερωτηθέντες το 81% ήταν άντρες οδηγοί και το 19% γυναίκες. Σε ότι αφορά τις ηλικιακές ομάδες το 42% ήταν 35-44 ετών, το 35% 45-54 ετών και το 23% άλλες ηλικιακές ομάδες.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment