Οι αποστολές των υπολογιστών μειώθηκαν σημαντικά εξαιτίας του κορονοϊού

Laptop
Νέα έρευνα για τις επιπτώσεις του κορονοϊού αποκαλύπτει ότι οι αποστολές των υπολογιστών έχουν σημειώσει την μεγαλύτερη πτώση τα τελευταία τέσσερα χρόνια. Έρευνα της Canalys αποκαλύπτει ότι η αποστολές ηλεκτρονικών υπολογιστών μειώθηκαν κατά 8% σε ετήσια βάση το πρώτο τρίμηνο του 2020 καθώς τα εργοστάσια παραγωγής στην Κίνα, έμειναν κλειστά για μεγάλο χρονικό διάστημα εξαιτίας της πανδημίας που χτύπησε την Κίνα το προηγούμενο διάστημα. Η μείωση αυτή φαίνεται ακόμη πιο απότομη και από το 2016 όπου η Canalys εντόπισε πτώση της τάξεως του 12%.
Το μεγαλύτερο πλήγμα δέχθηκε η Apple όπου σημείωσε πτώση στις αποστολές της τάξεως του 21% και ακολουθούν HP με 13.8% λιγότερες αποστολές και Acer με ποσοστό 12.6%. Η Dell φαίνεται πως είναι η μόνη εταιρεία η οποία αύξησε τις αποστολές της κατά 1.1%.
Σύμφωνα με την Canalys, η αγορά των υπολογιστών σημείωσε μία αύξηση αρχικά, καθώς οι γονείς αναγκάστηκαν να προμηθευτούν κάποιον υπολογιστή ώστε τα παιδιά τους να μπορούν να παρακολουθούν τα μαθήματα που γίνονται μέσω διαδικτύου ενώ ταυτόχρονα οι υπάλληλοι των εταιρειών ξεκίνησαν να εργάζονται από το σπίτι. Τέλος, το δεύτερο τρίμηνο σύμφωνα με την Canalys η αγορά θα δεχθεί μεγαλύτερο πλήγμα.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment