Microsoft και Nokia: Συνεργάζονται στην ανάπτυξη λύσεων για τη Βιομηχανία 4.0

Microsoft and Nokie IoA AI and others
Η Microsoft ανακοίνωσε ότι θα ξεκινήσει μία νέα συνεργασία με τη Nokia. Αυτή τη φορά, οι δύο εταιρείες θα αναπτύξουν από κοινού λύσεις προσανατολισμένες στις επιχειρήσεις για την επιτάχυνση του μετασχηματισμού και της καινοτομίας μέσω του cloud, της τεχνητής νοημοσύνης(AI) και του Internet of Things(IoT).
Τα σχέδια των δύο εταιρειών
Με βάση την ανακοίνωση, τα Azure, Azure IoT, Azure AI και machine learning, της Microsoft, θα ενσωματωθούν στις ασύρματες συνδέσεις LTE/quasi 5G, IP, SD-WAN και τα IoT προϊόντα, της Nokia.
Η Nokia εκμεταλλευόμενη την τεχνογνωσία που διαθέτει θα χρησιμοποιήσει τις υπηρεσίες cloud της Microsoft ώστε οι δύο εταιρείες να προσφέρουν νέα προϊόντα που θα ενισχύσουν τις επιχειρηματικές δραστηριότητες των παρόχων επικοινωνίας και διαφόρων επιχειρήσεων.
Οι τεχνολογίες που αναπτύσσονται από τις δύο εταιρείες απευθύνονται σε επιχειρηματικούς πελάτες. Αυτό θα είναι χρήσιμο για όσους χρησιμοποιούν δεδομένα για να εξορθολογίσουν και να αυτοματοποιήσουν διαδικασίες.
Οι εταιρείες αυτές μπορεί να είναι “ψηφιακά εργοστάσια”, έξυπνες πόλεις, αποθήκες, εγκαταστάσεις υγειονομικής περίθαλψης και κόμβοι μεταφοράς όπως λιμάνια και αεροδρόμια. Η BT θα είναι ο πρώτος πάροχος υπηρεσιών επικοινωνίας στον κόσμο που θα προσφέρει τις λύσεις των Microsoft και Nokia στους εταιρικούς πελάτες της.
Ο Jason Zander, εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Microsoft Azure, δήλωσε ότι η συνεργασία των δύο εταιρειών θα επιτρέψει την ανάπτυξη πιο εξελιγμένων λύσεων διασύνδεσης και αυτοματοποίησης διαδικασιών, τις οποίες θα παρέχουν στους πελάτες όλων των κλάδων όπου δραστηριοποιούνται.
Η Kathrin Buvac, πρόεδρος και επικεφαλής στρατηγικής της Nokia, δήλωσε ότι οι δύο εταιρείες θα συνδυάσουν τις δυνάμεις τους και θα επιταχύνουν τη διαδικασία ανάπτυξης των απαραίτητων δομών με στόχο την επίτευξη του ψηφιακού μετασχηματισμού της Βιομηχανία 4.0.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment