Χωρίς Android N οι συσκευές Snapdragon 800 και 801;

Εάν αναρωτιέστε ή απλά θυμώνετε γιατί οι αγαπημένες σας συσκευές όπως τα Sony Xperia Z3, Nexus 5, Samsung Galaxy S5, Samsung Galaxy Note 3, LG G3 ή HTC One M8, δεν βρίσκονται στα πλάνα των εταιρειών για να λάβουν το νέο ζαχαρωτό της Google, τότε ίσως το LlabTooFeR έχει για εσάς την απάντηση. Μόνο που δυστυχώς δεν είναι η απάντηση που θα ελπίζατε ή θα θέλατε. Σύμφωνα με μια διαρροή λοιπόν που αποκαλύφθηκε από τον προαναφερόμενο ιστότοπο, πολλές συσκευές που κυκλοφόρησαν το 2014 ή και μεταγενέστερα, δεν πρόκειται να γευτούν ποτέ το Nougat απλά και μόνο επειδή η Qualcomm δεν θα διαθέσει τις απαραίτητες ενημερώσεις για τους οδηγούς γραφικών (graphics drivers) των επεξεργαστών Snapdragon 800 και 801. Για αδιευκρίνιστους ακόμα λόγους λοιπόν, η Qualcomm δεν προτίθεται να δώσει τις απαραίτητες ενημερώσεις που αναφέρθηκαν πιο πάνω για τους συγκεκριμένους επεξεργαστές, οι οποίοι τυγχάνει να βρίσκονται σχεδόν σε κάθε ναυαρχίδα του 2014, ακόμα και σε μερικές του 2015.
Οι ενημερωμένοι αυτοί οδηγοί ωστόσο, για λόγους που δεν έχουν ακόμα τεχνολογικά διασαφηνιστεί, κρίνονται ως απαραίτητοι για την λειτουργία του Android N. Σε περίπτωση μάλιστα που η συγκεκριμένη φήμη επαληθευτεί, ο κατάλογος των συσκευών που αυτομάτως τίθενται εκτός προοπτικής αναβάθμισης στην νέα έκδοση του Android, δεν περιορίζεται μόνο σε αυτές που αναφέρθηκαν στην πρώτη παράγραφο του άρθρου, καθώς οι επίμαχοι επεξεργαστές έχουν τοποθετηθεί σε δεκάδες ακόμα smartphones.
Βέβαια πολλές από αυτές τις συσκευές έχουν ήδη υπερβεί τον αναμενόμενο χρόνο υποστήριξης τους, αλλά και πάλι η εξέλιξη αυτή αναμένεται να δυσαρεστήσει πολλούς από τους κατόχους τους, ιδιαίτερα αν ληφθεί υπόψη το γεγονός ότι το hardware τους κρίνεται ως επαρκές για τις απαιτήσεις του Android N. Τέλος, θέμα εγείρεται και για την Qualcomm, καθώς οι επεξεργαστές δεν έχουν τον ίδιο κύκλο ζωής με τα smartphones και θα έπρεπε (στην θεωρία τουλάχιστον) η εταιρεία να τους υποστηρίζει για μεγαλύτερο χρονικό διάστημα. Σε κάθε περίπτωση, μένει να αποδειχτεί εάν πρόκειται απλά για μια παρεξήγηση και η Qualcomm διαθέσει τελικώς τις ενημερώσεις ή το Android N θα σημάνει και το τέλος πολλών συσκευών όσον αφορά τις αναβαθμίσεις λογισμικού.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment