iPhone 6 & 6 Plus: Αυξάνονται τα «χτυπήματα» από το Touch Disease

Τα iPhone 6 και 6 Plus πρόκειται σε λίγες μέρες να κλείσουν δύο χρόνια παρουσίας στην αγορά και τελευταία όλο και περισσότεροι χρήστες αντιμετωπίζουν ένα κατασκευαστικό πρόβλημα όπου στο πάνω μέρος της οθόνης εμφανίζεται μία γκρι μπάρα να τρεμοπαίζει και μειώνει την απόκριση της αφής σε εκείνο το σημείο. Σε ένα bolg post του, το γνωστού site iFixit αναφέρει ότι ένας μεγάλος αριθμός επισκευαστών έχει συναντήσει αρκετές συσκευές που έχουν επηρεαστεί από το λεγόμενο «Touch Disease».
Ο Jason Villmer, ιδιοκτήτης της STS Telecom, δήλωσε πως είδε την προηγούμενη εβδομάδα να πολλαπλασιάζονται τα Τα iPhone 6 και 6 Plus με το συγκεκριμένο πρόβλημα, ενώ ένα κατάστημα που επισκευάζει είδη τεχνολογίας στη Λουιζιάνα δήλωσε πως έχει δεχθεί περισσότερα από 100 iPhone 6 και 6 Plus που δεν ανταποκρίνεται οθόνη στην αφή. Το iFixit που ονόμασε το πρόβλημα Touch Disease ανέφερε πως η Apple φαίνεται να γνωρίζει το πρόβλημα, κυρίως από τα πολλά παράπονα στο Support Forum της, αλλά δεν κάνει τίποτα για αυτό. Πολλοί χρήστες που απευθύνθηκαν σε κάποιο Apple Store για το συγκεκριμένο πρόβλημα, είπαν πως η Apple δεν αναγνώρισε το πρόβλημα και δεν μπορούσαν να διεκδικήσουν κάτι παραπάνω από την στιγμή που οι συσκευές τους είναι εκτός εγγύησης. \
Με το να ασκήσετε πίεση στην οθόνη το πρόβλημα θα λυθεί προσωρινά αλλά σε μικρό χρονικό διάστημα η γκρι μπάρα επιστρέφει, με την δυσλειτουργία της αφής να αυξάνεται συνεχώς μέχρι που η συσκευή σταματά να ανταποκρίνεται στην αφή από τον χρήστη. Μάλιστα το πρόβλημα δεν εξαφανίζεται ούτε με την αλλαγή οθόνης καθώς προκαλείται από τα Touch IC chips που βρίσκονται στη μητρική πλακέτα των συσκευών και ελέγχουν την αφή από τον χρήστη, ενώ είναι πολύ πιθανό να ευθύνεται το ίδιο κατασκευαστικό ελάττωμα που προκαλούσε και το «Bendgate». Σύμφωνα με το iFixit, οι μόνοι τρόποι να λύσετε το πρόβλημα είναι είτε να αντικαταστήσετε το κινητό, είτε την μητρική πλακέτα, είτε τα Touch IC chips που βρίσκονται στην μητρική πλακέτα, όμως το service της Apple δεν αναλαμβάνει καμία από αυτές τις επισκευές. Το iFixit προτείνει σε όσους αντιμετωπίζουν ανάλογο πρόβλημα να προβούν σε άμεση αντικατάσταση της συσκευής του εφόσον βρίσκονται ακόμα εντός εγγύησης. Για όσους βρίσκεστε εκτός εγγύησης η μόνη λύση είναι να βρείτε κάποιο μη εξουσιοδοτημένο κατάστημα επισκευών που μπορεί να κάνει αντικατάσταση των chips στην πλακέτα. Η Apple δεν εγκρίνει τους τεχνικούς εκτός εταιρείας αλλά είναι η μόνη λύση μέχρι η εταιρεία αναγνωρίσει επίσημα το πρόβλημα.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment