Τι περιμένουμε να δούμε στο φετινό Mobile World Congress

Στις 2 Μαρτίου ανοίγει και για φέτος τις πύλες του στη Βαρκελώνη το Mobile World Congress, όπου θα παρουσιαστούν όλες οι εξελίξεις από τον χώρο των φορητών τεχνολογιών. Καταρχήν στο MWC 2015 αναμένεται να δούμε επιτέλους το Galaxy S6, την επόμενη ναυαρχίδα της Samsung. Για την ακρίβεια οι αποκαλύψεις πρόκειται να γίνουν την 1η Μαρτίου, ημέρα που έχει προγραμματιστεί το σχετικό press event της κορεατικής εταιρείας. Οι τελευταίες φήμες κάνουν λόγο για την πιθανότητα να παρουσιαστούν δύο εκδόσεις του Galaxy S6: μία σε κλασσική διαμόρφωση οθόνης και μία εναλλακτική με κυρτή οθόνη στα πρότυπα του Note Edge. Κατά τα λοιπά, άγνωστο παραμένει αν η Samsung παρουσιάσει κάποια πρόσθετη συσκευή χωρίς να αποκλείεται η προσθήκη κάποιου smartwatch ή άλλου wearable.
Η επόμενη μεγάλη ανακοίνωση αφορά το One M9 της HTC. Η επόμενη ναυαρχίδα της ταϊβανέζικης εταιρείας αναμένεται να ενσωματώνει κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά, ενώ θα διατηρεί και το μεταλλικό σώμα του προκατόχου του One M8. Και στην περίπτωση της HTC δεν λείπουν οι φήμες που θέλουν την εταιρεία να κάνει το μεγάλο άλμα εισόδου στον χώρο των wearables, οπότε δεν θα ήταν απίθανό να το δούμε να συμβαίνει στο πλαίσιο του Mobile World Congress. Η LG Electronics έχει ήδη παρουσιάσει το G Flex 2 κατά τη διάρκεια της CES ενώ η επόμενη ναυαρχίδα της, το G4, θα ανακοινωθεί αργότερα, μέχρι τον ερχόμενο Μάιο. Οπότε το βάρος των παρουσιάσεων του έτερου κορεατικού κολοσσού θα πέσει στις mid-range συσκευές αλλά και στις νέες εκδόσεις του G Watch, μία εκ των οποίων θα υποστηρίζει την πρόσβαση σε δίκτυα LTE. Από την πλευρά της Sony δεν αναμένεται να παρουσιαστεί η επόμενη ναυαρχίδα, Xperia Z4, κατά τη διάρκεια του MWC 2015. Αντίθετα, έντονη είναι η φημολογία για λανσάρισμα του XperiaZ4 Tablet. Η εν λόγω ταμπλέτα της ιαπωνικής εταιρείας αναμένεται να έχει οθόνη ανάλυσης 2K σε συνδυασμό με το κλασσικό σχεδιαστικό στιλ της Sony. Περνώντας στους κινέζους κατασκευαστές, η Lenovo αναμένεται να παρουσιάσει τη νέα σειρά συσκευών Vibe (X3, S1, P1 και P1 Pro) τα οποία όλα θα τρέχουν το λειτουργικό σύστημα Android 5.0 Lollipop.
Ειδικότερα για το Vibe X3 οι φήμες κάνουν λόγο για μία συσκευή με οθόνη 5,5 ιντσών και κάμερα ανάλυσης 20 Megapixel. Από την πλευρά της Huawei αναμένεται να κάνει την εμφάνισή του το Honor X2, ένα mid-range phablet, που θα εξοπλίζεται με οθόνη 1080p, οκταπύρηνο επεξεργαστή Kirin 925 και 3GB μνήμης RAM. Επίσης, η κινεζική εταιρεία αναμένεται να παρουσιάσει το tabletMediaPadX2 και το phabletMate 7 Compact. Ενδέχεται ακόμη να παρουσιαστεί ένα smartwatch που θα χρησιμοποιεί το λειτουργικό Android Wear αλλά και ένα fitness band που θα υποστηρίζει δίκτυα LTE. Σε ότι αφορά τη ZTE, αναμένεται να παρουσιαστεί η νέα προσθήκη στη σειρά Nubia, το Z9 με οθόνη διαγωνίου 5,5 ιντσών και επεξεργαστή Snapdragon 810. Από το στρατόπεδο της Google όλα δείχνουν ότι στη Βαρκελώνη θα παρουσιαστεί το σπονδυλωτό τηλέφωνο που ακούει στο όνομα Project Ara. Για την ακρίβεια οι ανακοινώσεις θα γίνουν από την εταιρεία Yezz, η οποία αναμένεται να προχωρήσει στο λανσάρισμα πάνω από 100 εναλλακτικών modules. Στο σημείο αυτό αξίζει να υπενθυμίσουμε ότι οι πρώτες συσκευές που θα προέλθουν από το Project Ara θα δοκιμαστούν σε συνθήκες πραγματικής χρήσης στο Πουέρτο Ρίκο, στα πλαίσια σχετικού πιλοτικού προγράμματος της Google.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment