Εντυπωσίασε η ελληνική συμμετοχή στο MWC2015

Με μεγάλη επιτυχία στέφθηκε η ελληνική αποστολή στο Mobile World Congress 2015, τη μεγαλύτερη παγκόσμια εκδήλωση της Ψηφιακής Τεχνολογίας και επικοινωνίας που πραγματοποιήθηκε για 10η χρονιά στη Βαρκελώνη. Στις τετραήμερες δραστηριότητες της έκθεσης και του συνεδρίου συμμετείχαν περισσότεροι από από 93.000 επισκέπτες από 200 χώρες, ενώ 2.100 εκθέτες παρουσίαζαν τα προϊόντα και τις υπηρεσίες τους, στην εντυπωσιακότερη και μεγαλύτερη διοργάνωση που κάλυπτε ένα ευρύτατο φάσμα δραστηριοτήτων, από τις εφαρμογές σε κινητές συσκευές, τα υπερ-ταχέα δίκτυα 5ης γενιάς, το Ίντερντετ των πραγμάτων, τα διασυνδεδεμένα αυτοκίνητα, τον τηλε-έλεγχο συσκευών (από ηλεκτρικές σκούπες μέχρι βιομηχανικούς εκσκαφείς!), την υγεία, τις ηλεκτρονικές συναλλαγές, τις μεταφορές και τις νέες τάσεις στα κοινωνικά δίκτυα, την ψυχαγωγία και τη διαχείριση τεράστιων όγκων δεδομένων.
Μέσα σε αυτό το ευρύτερο πλαίσιο, η ελληνική αποστολή που αποτελείτο από 40 φορείς και περισσότερα από 120 στελέχη, δημιούργησε θετικότατες εντυπώσεις, επιβεβαιώνοντας και στα μάτια των ξένων επισκεπτών το φετινό μήνυμά της - Growing the Ecosystem - την ανάπτυξη του οικοσυστήματος της καινοτομίας που αποτελεί βασικό παράγοντα ανάπτυξης και εξωστρέφειας για ολόκληρη την ελληνική οικονομία. Αυτές οι εντυπώσεις καταγράφηκαν από την πρώτη ημέρα στις δηλώσεις του Goran Marby, προέδρου της Ρυθμιστικής Αρχής της Σουηδίας και ως πρόσφατα του Ευρωπαϊκού BEREC, ο οποίος κατά την επίσκεψή του στο ελληνικό περίπτερο, εξέφρασε την έκπληξή του για το δυναμισμό των ελληνογενών επιχειρήσεων, που δραστηριοποιούνται σ' αυτό τον κλάδο, την ποιότητα του ανθρώπινου δυναμικού και τα αποτελέσματα της δουλειάς τους, στις παρουσιάσεις των οποίων αφιέρωσε πολύ χρόνο. Ανάλογες ήταν και οι εντυπώσεις του Luigi Gambardella, πρόεδρου του οργανισμού Ευρω-Κινεζικής συνεργασίας ChinaEU και μέλος ΔΣ και μέχρι πρότινος Πρόεδρος του ETNO (European Telecommunications Network Operators' Association) ο οποίος χαιρετίζοντας την ελληνική παρουσία, επισήμανε την ανάγκη η Ευρώπη να ξαναγίνει ελκυστική για το υψηλού επιπέδου ανθρώπινο δυναμικό που διαθέτει. “Πρέπει να εστιάσουμε στις υπηρεσίες και την καινοτομία, να δώσουμε βάρος στην έρευνα και το επιστημονικό δυναμικό της Ευρώπης, που πολλές φορές διαπρέπει έξω από αυτήν” ανέφερε χαρακτηριστικά. Την ελληνική παρουσία χαιρέτισαν οι Jean-Jacques Sahel, Πρόεδρος, και Nigel Hickson, Αντιπρόεδρος, του ICANN και εντόπισαν σημεία στα οποία θα μπορούσε να αναπτυχθεί συνεργασία με τους ελληνικούς φορείς στο άμεσο μέλλον.
Η τρίτη ημέρα της διοργάνωσης ήταν ημέρα γιορτής για το ελληνικό περίπτερο που διοργάνωσε ένα ακόμα επιτυχημένο πάρτι με τον χαρακτηριστικό τίτλο “Taste the Greek Spirit”, ίσως το πιο κεφάτο ως σήμερα, στα χρονικά της παρουσίας του, στη Βαρκελώνη. Εκατοντάδες άτομα πέρασαν από το ελληνικό περίπτερο για να γευτούν πλήθος ελληνικές παραδοσιακές λιχουδιές και να πιουν κόκκινα και λευκά κρασιά, τσικουδιά και λικέρ μαστίχας, όλα προσφορά της Earth's Brands. Φυσικά, η γενικότερη επιτυχία της ελληνικής γιορτής, συνοδεύτηκε από εκτεταμένη και πολλά υποσχόμενη δικτύωση των εκπροσώπων των ελληνικών επιχειρήσεων που δεν περιορίστηκε μόνο στις εταιρίες του περιπτέρου, αλλά επεκτάθηκε και σε πολλές άλλες ελληνικές εταιρίες, που φιλοξενούνταν σε άλλα Halls της Fira Gran Via και εκπρόσωποί τους συμμετείχαν βεβαίως στη γιορτή του εθνικού περιπτέρου. Πέραν της επιχειρηματικής δικτύωσης, η ελληνική αποστολή πραγματοποίησε και επισκέψεις “επιχειρηματικής διπλωματίας”, καθώς εκπρόσωποι του ΣΕΚΕΕ και του Enterprise Greece, συνοδευόμενοι από την ομάδα του Παντείου Πανεπιστημίου, επισκέφθηκαν τα εθνικά περίπτερα πολλών άλλων χωρών στο MWC, ανάμεσά τους αυτά της Βραζιλίας, της Ινδίας, του Πακιστάν, των ΗΠΑ, της Τυνησίας, της Αιγύπτου, της Τουρκίας, του Ισραήλ, του Χονγκ Κονγκ, της Σκωτίας, της Ιρλανδίας, του Βελγίου, του Καναδά, της Καταλωνίας, της Γαλλίας, της Ουγγαρίας, της Κορέας, του Μαρόκου, του Ιράν, με στόχο την ανάπτυξη προοπτικών συνεργασίας στο μέλλον.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment