Κλειδωμένη η NFC λειτουργία του iPhone 6 μόνο για το Apple Pay!

Apple ύστερα από καιρό αποφάσισε τελικά να ενδώσει στην NFC τεχνολογία, προσθέτοντας τη συγκεκριμένη λειτουργία στα iPhone 6 και iPhone 6 Plus, αλλά και στο Apple Watch. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες που προέρχονται από έγκριτες πηγές, η NFC λειτουργία των νέων συσκευών της Apple θα είναι κλειδωμένη και θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά με το Apple Pay, τη νέα mobile πλατφόρμα πληρωμών της Apple (και για καμία άλλη χρήση).
Η τεχνολογία NFC (Near Field Communication), χρησιμοποιείται σε ένα ευρύ φάσμα εφαρμογών όπως για παράδειγμα για αναπαραγωγή μουσικών αρχείων, αλλά και για την ανταλλαγή γενικότερα δεδομένων ανάμεσα σε δύο συσκευές. Εκτός από τα smartphones, στην αγορά κυκλοφορούν επίσης πολλά ακόμη προϊόντα που υποστηρίζουν τη συγκεκριμένη τεχνολογία όπως για παράδειγμα είναι φορητά ηχεία ή headsets. Αν και πολλοί κατασκευαστές είχαν ενσωματώσει την NFC feature στις συσκευές τους, ωστόσο η Apple έδειχνε να αρνείταιπεισματικά να την υιοθετήσει στα μοντέλα της. Το iPhone 6 αποτέλεσε την ευχάριστη εξαίρεσηστον κανόνα, όμως πάνω εκεί που πήγαν να χαρούν οι fans της Apple, τελικώς όπως αποδεικνύεται η NFC λειτουργία των iPhone 6 θα είναι μάλλον… «λειψή».
Όπως επιβεβαιώνουν οι υπεύθυνοι της Apple, το NFC θα παραμείνει «κλειδωμένο» για τουλάχιστον ένα χρόνο, χωρίς κανείς να γνωρίζει εάν ποτέ θα γίνει διαθέσιμο για άλλες εφαρμογές πέραν του Apple Pay. Χωρίς αμφιβολία, η παραπάνω εξέλιξη θα δυσαρεστήσει τους fans της Apple που σίγουρα θα περίμεναν περισσότερα. digitaliefe.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment