25 βαρβάτες αλλαγές που φέρνει το iOS 8

To iOS 8 είναι πλέον διαθέσιμο για τους χρήστες του iPhone και το Gizmodo κάνει μία πολύ ενδιαφέρουσα συγκριτική αναφορά των 25 νέων λειτουργιών που φέρνει το νέο λειτουργικό στην καθημερινή ζωή με το iPhone. Με το iOS 8 λοιπόν είναι εφικτή εγκατάσταση ενός πληκτρολογίου που έχει δημιουργήσει κάποιος τρίτος developer, αντί του ήδη ενσωματωμένου. Είναι πλέον δυνατό να δει κανείς το ποιος είναι υπεύθυνος για την κατανάλωση της μπαταρίας και το σημαντικότερο ποιες εφαρμογές είναι ενεργοβόρες. Μπορείτε τώρα να τραβήξετε timelapse video και τα βίντεο που προκύπτουν θα έχουν ένα μικρό timer εικονίδιο πάνω αριστερά. Καλύτερος είναι ο χειρισμός των ομαδικών συνομιλιών και πιο εύκολο να βγει κανείς από αυτές. Μπορείτε με το iOS 8 να στείλετε την τελευταία θέση του τηλεφώνου σας μέσα από τη λειτουργία Send Last Location στο Find My Phone. Με ένα Swipe προς τα κάτω στην αρχική οθόνη εμφανίζεται το Spotlight για να κάνετε αναζητήσεις. Μπορείτε, ακόμα να στείλετε φωνητικά μηνύματα, κρατώντας πατημένο το κουμπί ηχογράφησης. Στα μηνύματα με ένα Swipe αριστερά μπορείτε να στείλετε ένα μήνυμα στον κάδο ή να το μαρκάρετε ως σημαντικό.
Στο νέο λειτουργικό μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τη Siri όπως το Shazam, ρωτώντας τη ποιο τραγούδι ακούγεται αυτή τη στιγμή και εκείνη θα σας απαντήσει. Μία μεγάλη αλλαγή είναι το Family Sharing, από το iCloud που σας επιτρέπει να μοιραστείτε apps, μουσική, φωτογραφίες και άλλα με άλλους iOS 8 χρήστες. Εάν θέλετε, μπορείτε να τα βλέπετε όλα ασπρόμαυρα στο τηλέφωνό σας από το Accessibility στα Settings και μετά Grayscale. Στο Safari, μπορείτε να αλλάξετε τη μηχανή αναζήτησης και να διαλέξετε DuckDuckGo, Yahoo και Bing. Μπορείτε, επίσης να εγκαταστήσετε τρίτες εφαρμογές για την παρακολούθηση της υγείας σας, ενώ εφικτό είναι το να τραβάτε φωτογραφίες με χρονοκαθυστέρηση. Πατώντας το More δίπλα στις επιλογές διαμοιρασμού θα δείτε τώρα πια ότι έχετε περισσότερες επιλογές. Εάν έχετε iPad με iOS 8 και είστε στο ίδιο Wi-Fi δίκτυο, τώρα μπορείτε να απαντάτε στις κλήσεις στο iPhone από το iPad, αλλά θα πρέπει να έχετε το ίδιο Apple iD και στις δύο συσκευές. Μπορείτε, εκτός από το Apple Pay, να σκανάρετε πιστωτικές κάρτες από το Scan Credit Card στον Safari για να πληρώνετε απευθείας. Το iOS 8 υποστηρίζει το iCloud Drive, την εξέλιξη της υπηρεσίας. Κρατώντας πατημένη μία φωτογραφία μπορείτε να κρύβετε μία φωτογραφία, χωρίς να τη διαγράφετε.
Στην οθόνη multi tasking (με δύο taps στο πλήκτρο Home) μπορείτε να δείτε τις πρόσφατες επαφές σας. Μία άλλη χρήσιμη εξέλιξη είναι ότι μπορείτε να επεξεργαστείτε όπως επιθυμείτε την σελίδα Today. Επίσης, μπορείτε να απαντήσετε σε μία ειδοποίηση με το μενού που προκύπτει εάν κάνετε Swipe από τα δεξιά προς τα αριστερά. Στις φωτογραφίες μπορείτε να αλλάξετε την έκθεση πατώντας το εικονίδιο με τον ήλιο. Στον Safari, πατώντας την επιλογή Request Desktop Site μπορείτε να βλέπετε την πλήρη εκδοχή μίας ιστοσελίδας, όπως εμφανίζεται αυτή στον υπολογιστή σας. Τέλος, έχετε τη δυνατότητα να επικολλήσετε animated GIFs σε σημειώσεις.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment