H Qualcomm παρουσιάζει νέo SoC για low-end 4G συσκευές!

Με τη μάχη ανάμεσα στους δύο μεγαλύτερους κατασκευαστές επεξεργαστών για Smartphonesκαι mobile συσκευές (MediaTek και Qualcomm) να φουντώνει όλο και περισσότερο και οι δύο βασικοί παίκτες στην αγορά των mobile CPU’s αναζητούν τρόπους για να ισχυροποιήσουν τη θέση τους. Σε αυτό το πλαίσιο εντάσσεται και η κυκλοφορία του Snapdragon 210, μίας SοCπρότασης από την Qualcomm, η οποία θα χαρίσει μεγαλύτερες αποδόσεις στις 4G συσκευές που εντάσσονται στην low-end κατηγορία.
Snapdragon210_1
Σύμφωνα με πληροφορίες, η Qualcomm σχεδιάζει με την κυκλοφορία του Snapdragon 210 νακερδίσει τους καταναλωτές που επιθυμούν να αγοράσουν μία συσκευή που δεν ξεπερνάει το φράγμα των 100 δολαρίων. Το Snapdragon 210, αφού θα απευθύνεται στην low-budget κατηγορία κινητών, σίγουρα δεν θα αποτελεί την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, ωστόσο θα παρέχει την υπολογιστική ισχύ που απαιτείται, έτσι ώστε και οι low-budget συσκευές να μπορούν να διαχειριστούν με μεγαλύτερη ευκολία πιο απαιτητικές και βαριές εφαρμογές, αλλά και το δίκτυο 4G LTE. Το Snapdragon 210 φέρει quad-core Cortex-A7 CPUs με συχνότητα ρολογιού στο 1.1GHzGPU Adreno 304, υποστηρίζοντας Bluetooth 4.1802.11n Wi-Fi, αλλά και αναλύσεις που φτάνουν έως τα 720p, όπως επίσης κάμερες με ποιότητα στα 8 megapixelκαι dual sim κάρτες.
Το Snapdragon 210 σίγουρα θα αναβαθμίσει σημαντικά τις δυνατότητες των basic και low-end συσκευών (tablets και smartphones), αν και τα προϊόντα που θα διαθέτουν το συγκεκριμένο SoC θα κυκλοφορήσουν μέσα στο πρώτο εξάμηνο του 2015.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment