Dell Venue 8 7840: Το ατού των smart συσκευών νέας γενιάς

 Στο Σαν Φρανσίσκο, στο «Intel Developers Conference 2014», εμφανίστηκε σε κοινή θέα ένα αρκετά ενδιαφέρον tablet, το Dell Venue 8 7840. Ο ίδιος ο Michael Dell βγήκε στη σκηνή για να ανακοινώσει την συσκευή. Αν υπάρχει κάτι που το κάνει μοναδικό και για το οποίο οι άνθρωποι της Dell επαναλαμβάνονται διαρκώς είναι για το εξαιρετικά λεπτό πάχος αυτού του tablet, πρόκειται για το λεπτότερο όλων που έχει παραχθεί ποτέ. Φέρει πάχος μόλις έξι χιλιοστών που το καθιστά ακόμη πιο λεπτό και από το Xperia Z2 της Sony που αντιστοίχως έχει πάχος 6,4 χιλιοστών. Το σασί του είναι μεταλλικό και φέρει την γκρι απόχρωση την οποία και οφείλει στο βασικό υλικό που επιλέχθηκε για την κατασκευή του, το αλουμίνιο.
Συνεχίζοντας την περιγραφή του προϊόντος τους, οι άνθρωποι της Dell ισχυρίζονται ότι το δικό τους tablet φέρει αναμφισβήτητα και την καλύτερη οθόνη που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε tablet: Μεγέθους 8,4 ιντσών, ανάλυσης 2560 x 1600 pixels (QHD), τεχνολογίας OLED και με πλούσια και ζωηρά χρώματα. Το συγκεκριμένο πάνελ οθόνης «δανείζονται» από την Samsung, άρα η ευκρίνεια κυμαίνεται περίπου στα ίδια επίπεδα με το Samsung Galaxy S. 
Αριστερά της συσκευής, έχει προσαρμοστεί ένα είδος λαβής πάνω στην οποία «στεγάζονται» τα ηχεία και δύο από τις τέσσερες κάμερες που διαθέτει το tablet. Ποιος ο λόγος ύπαρξης συνολικά τεσσάρων μικρών καμερών στην συσκευή; Η απάντηση είναι πως αποτελεί το πρώτο tablet με Intel RealSense, ένα παρόμοιο σύστημα με το Kinect, βασισμένο στην 3D τεχνολογία και με δυνατότητα να διαβάζει τις κινήσεις του χεριού μεταφράζοντές τις σε εντολές. Δύο από αυτές βρίσκονται στο πίσω μέρος, κοντά στην κεντρική κάμερα των 8 Megapixels, προσθέτοντας επιπλέον χαρακτηριστικά στην φωτογραφική, όπως την δυνατότητα focus μετά το τράβηγμα της φωτογραφίας, ή ακόμα και τον υπολογισμό της πραγματικής απόστασης μεταξύ δύο σημείων στην φωτογραφία
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment