LG Optimus L9. Στύλ στην μεσαία κατηγορία

Στην μεσαία κατηγορία (mid-range) η LG κάνει νέα είσοδο με μία ξεχωριστή, «μοδάτη» και επιβλητική παρουσία, το Optimus L9. Τι το ξεχωριστό έχει; Αρκετά πράγματα, αλλά το βασικότερο είναι η επιβλητική οθόνη με την διαγώνιο που σταματάει στις 4,7 ίντσες. Τέτοιου μεγέθους οθόνες έως σήμερα βλέπαμε μόνο στην κατηγορία των high-end smartphones, ωστόσο η εταιρεία ήθελε να κάνει το δικό της «statement» στην πλέον δημοφιλή κατηγορία παρουσιάζοντας το Optimus L9. Αν το εγχείρημα της είναι επιτυχημένο ή όχι, θα το μάθετε παρακάτω… Κομψό…
Όπως μπορείτε να δείτε και στις εικόνες, στα χέρια μου είχα την λευκή έκδοση του κινητού. Τόσο στην πρόσοψη όσο και στο πίσω μέρος κυριαρχεί το λευκό χρώμα, ενώ περιμετρικά έχουμε λεπτομέρειες από ασημί αλλά και σε άλλα σημεία, όπως το σιρίτι γύρω από το πλήκτρο «home» αλλά και περιμετρικά, γύρω από τον φακό της κάμερας. Τα λογότυπα επίσης της LG, για να ταιριάζουν με την υπόλοιπη αισθητική είναι επίσης σε ασημί χρώμα, ωστόσο δεν έχουν την ίδια απόχρωση. Λεπτομέρειες; Λεπτομέρειες όντως. Τα δύο «νεύρα» στην αριστερή και δεξιά πλευρά, βοηθούν ιδιαίτερα στο κράτημα που είναι πιο φυσικό.
,,,,Παρά τις μεγάλες διαστάσεις της οθόνης, η LG έχει καταφέρει να «συμμαζέψει» το Optimus L9, και κατάφερε να προσφέρει στον χρήστη ένα αρκετά κομψό αποτέλεσμα που το πάχος του δεν ξεπερνάει τα 9,1 χιλιοστά. Επιπλέον είναι αρκετά ελαφρύ, μόλις 125 γραμμάρια και αυτό σημαίνει, ότι μόλις που νιώθετε ότι το κρατάτε. Αν αναρωτιέστε για την ποιότητα κατασκευής ή την ποιότητα της συναρμογής, θα την χαρακτήριζα τυπική, για τα στάνταρντ της LG, και αν μπορούσα να την αξιολογήσω – αντικειμενικά είναι λίγο δύσκολο – τουλάχιστον με υποκειμενικά κριτήρια, θα έλεγα ότι βρίσκεται ως επί το πλείστον πάνω από τον μέσο όρο. Λιτός, απέριττος σχεδιασμός. Καμπύλες; Χρειάζονται πάντα για να είναι ένα αντικείμενο όμορφο; Όλη η πρόσοψη του Optimus L9 καλύπτεται από ανθεκτικό γυαλί, Gorilla Glass, ενώ η πλάτη, είναι από ανάγλυφο πλαστικό με μέτρια αίσθηση, τουλάχιστον όσο αφορά στην αφή αλλά ιδιαίτερα ανθεκτικό στις γρατσουνιές. Το καπάκι στην πλάτη αφαιρείται πολύ εύκολα, ίσως ευκολότερα από ότι περίμενα, και αποκαλύπτει μεταξύ άλλων την μπαταρία των 2150mAh, την υποδοχή για την κάρτα SIM και ακριβώς από κάτω – και εφόσον βγάλετε την μπαταρία από την θέση της – την υποδοχή microSD. Και εδώ θα ήθελα να σταθώ λιγάκι, γιατί μου δημιουργήθηκε το εξής ερώτημα: Πως γίνεται το Optimus Vu που δοκίμασα πρόσφατα να έχει μπαταρία των 2080mAh σε συνδυασμό με quad-core επεξεργαστή και τούμπανο οθόνη 5 ιντσών, και το Optimus L9, ένα mid-range κινητό με dual-core και μικρότερη οθόνη 4,7 ιντσών να ενσωματώνει μπαταρία 2150mAh; λίγο οξύμωρο δεν είναι; Για να μην πω… whatever.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment