Νέοι 3D βιντεοπροβολείς από τη Sony

Στην εποχή της ανάλυσης 4Κ (4096 x 2160) μπαίνουν (μετά τις τηλεοράσεις) και οι βιντεοπροβολείς οικιακής χρήσης της Sony, καθώς ξεκίνησε η διάθεση του μοντέλου VPL-VW1000ES και στην ελληνική αγορά. Αξιοποιώντας την τεχνογνωσία που προέρχεται από τα αντίστοιχα συστήματα προβολής (3D και 4Κ ανάλυσης) στους κινηματογράφους, όπου διαθέτει μερίδιο 47%, η νέα συσκευή προβολής VPL-VW1000ES μεταφέρει την εμπειρία του κινηματογράφου στο σπίτι, τόσο για περιεχόμενο 2D, όσο και 3D, προσφέροντας 4 φορές καλύτερη ποιότητα εικόνας σε σχέση με τις συσκευές Full HD. Εκτός από το φακό 4Κ All-Range Crisp Focus που εξασφαλίζει ακρίβεια και λεπτομέρεια εικόνας σε όλη της την έκταση, το μοντέλο της Sony προσφέρει μεταξύ άλλων, δυναμικό λόγο αντίθεσης 1.000.000:1, τεχνολογία αναβάθμισης εικόνας "Reality Creation" για προβολή περιεχομένου Blu-ray Disc σε ανάλυση 4K, ευρύ φάσμα χρωμάτων, τεχνολογία Motionflow, η οποία εξομαλύνει, σε μεγάλο βαθμό, την κίνηση.
Την ίδια τεχνολογία διαθέτουν και δύο ακόμα 3D βιντεοπροβολείς που παρουσίασε η Sony, τον VPL-VW95ES και τον VPL-HW50ES, που επίσης προσφέρουν μια εξαιρετική ποιότητα εικόνας, είτε σε 2D περιεχόμενο, είτε σε τρισδιάστατο. Ειδικότερα, ο βιντεοπροβολέας VPL-VW95ES είναι εξοπλισμένος με την προηγμένη τεχνολογία Iris 3 της Sony, η οποία διπλασιάζει τον αριθμό των εικόνων που εμφανίζονται στην οθόνη ανά δευτερόλεπτο, παράγοντας έντονες και ομαλές κινήσεις, με αποτέλεσμα μια ευκρινέστερη τελική εικόνα για τους θεατές. Μεταξύ των καινούργιων χαρακτηριστικών του βιντεοπροβολέα VPL-VW95ES, περιλαμβάνεται μία τροποποιημένη λειτουργία 3D, η οποία βασίζεται σε έναν ειδικό αλγόριθμο που αναπαράγει ένα φυσικό τρισδιάστατο εφέ, ενώ ένα άλλο καινούργιο χαρακτηριστικό του είναι η μνήμη θέσης εικόνας, η οποία κρατάει τη θέση που ορίστηκε, ώστε να φτάνει την ταχύτητα εικόνας Από την άλλη, ο βιντεοπροβολέας VPL-HW50ES διαθέτει τεχνολογία για βελτίωση της αντίθεσης σε πραγματικό χρόνο, αντισταθμίζοντας τα σκοτεινά και φωτεινά μέρη της εικόνας.
Κάποια άλλα επιπλέον χαρακτηριστικά, όπως η υψηλή φωτεινότητα και το 3D σύστημα μείωσης του crosstalk από τη Sony, με πάνελ SXRD, βελτιώνουν ακόμη περισσότερο την τρισδιάστατη εικόνα. Επιπλέον, χάρη στις νέες λειτουργίες Bright Cinema και TV Mode, προσφέρει 30% περισσότερη φωτεινότητα από το προηγούμενο μοντέλο, χωρίς απώλειες στην αναπαραγωγή των χρωμάτων.
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment