Έκδοση οδηγιών σχετικά με το Mobile TV

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή πραγματοποίησε ένα ακόμα βήμα προς την προώθηση ανταγωνιστικών υπηρεσιών mobile TV στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δημοσίευσε δέσμη οδηγιών για να δοθούν άδειες mobile TV ώστε να επιταχυνθεί η αξιοποίηση της υπηρεσίας σε όλο τον ευρωπαϊκό χώρο.
Τα έσοδα, παγκοσμίως, από τις εν λόγω υπηρεσίες αναμένεται να φθάσουν στο επίπεδο των 7,8 και πλέον δις ευρώ το 2013. Οι υπηρεσίες mobile TV που άρχισαν να παρέχονται σε εμπορική βάση σε ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες πριν από το καλοκαίρι του 2008 δείχνουν ότι εκδηλώνεται αυξημένη ζήτηση από τους καταναλωτές. Στην Ολλανδία και μόνο, 10 000 χρήστες γράφτηκαν ήδη συνδρομητές στις αρχές του φθινοπώρου. Πριν όμως οι επιχειρήσεις εκμετάλλευσης ξεκινήσουν την εμπορική αξιοποίηση του συστήματος χρειάζεται να δοθούν από τα κράτη-μέλη άδειες για υπηρεσίες mobile TV. Παράλληλα με την προσθήκη του προτύπου DVB-H στον πίνακα των επίσημων προτύπων της ΕΕ τον Μάρτιο του 2008, οι οδηγίες υπογραμμίζουν την αποφασιστικότητα της Επιτροπής για ταχεία προώθηση νέων υπηρεσιών για τους ευρωπαίους καταναλωτές.
Η Viviane Reding, Ευρωπαία Επίτροπος αρμόδια για τις τηλεπικοινωνίες δήλωσε: «Οι επιτυχίες στην έναρξη της εμπορικής εκμετάλλευσης mobile TV στην Αυστρία, την Ιταλία, τη Φινλανδία και την Ολλανδία απέδειξαν ότι οι αποδοτικές διαδικασίες αδειοδότησης αποτελούν καίριας σημασίας παράγοντα στην ταχεία αφομοίωση των συγκεκριμένων υπηρεσιών. Στην Αυστρία, τις πρώτες εβδομάδες που εγκαινιάστηκε το σύστημα, 5.000 πολίτες άρχισαν ήδη να χρησιμοποιούν mobile TV. Με τα προγνωστικά αύξησης της ζήτησης κατά την περίοδο των Χριστουγέννων, πολλοί περισσότεροι ευρωπαίοι αναμένεται να έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν τηλεόραση ενώ κυκλοφορούν στο δρόμο. Για αυτόν ακριβώς το λόγο θέλουμε να δώσουμε οδηγίες στα κράτη μέλη σχετικά με τον τρόπο που θα επιτρέψουν στον κλάδο να δρομολογήσει όσο το δυνατό γρηγορότερα και ομαλότερα τις καινοτόμες αυτές υπηρεσίες. Συνιστούμε συλλογική προσέγγιση μεταξύ όλων των εμπλεκόμενων παραγόντων, συμπεριλαμβανομένων των τηλεοπτικών καναλιών, των εταιριών εκμετάλλευσης κινητών επικοινωνιών και τεχνολογικών βάθρων, ενώ εκφράζουμε την αντίθεσή μας στις βαριές κανονιστικές ρυθμίσεις ή τις επαχθείς διαδικασίες αδειοδότησης για την καθιέρωση του mobile TV στην Ευρώπη».
Πηγή: in.gr
Share on Google Plus

About OMAΔΑ UNWIRED

    Blogger Comment
    Facebook Comment